embassy

er blijkt geen embassade / consulaat van belgiÎ te zijn in philadelphia. belgiÎ heeft maar zoveel embassades / consulaten in de usa, en waarom zouden ze en een in philadelphia hebben? het is maar een van de grootste steden in het vettig landje. de dichtsbijzijnde is in new york. erheen reizen is geen optie. dus aangifte gaan doen, en een aantal formaliteiten doorlopen om een vervangingspaspoort te krijgen. einfach, nietwaar?

Police Officer: so how did you lose your passport?
Tessa: i don’t know. i guess i forgot it on the train from philladelphia to newark.
PO: so where did you last see you passport?
T: errrm. somewhere on the train from philladelphia to newark.
PO: mam, let me warn you that if you’ve lost your passport in newark, you have to go to newark and file a report there.
T: ah.
PO: so let me ask that question to you again, mam. where did you last see your passport?
T: in philadelphia

tsja, en dan hebben ze haar op een speurtocht gezonden van het ene precinct naar het andere, waarbij sommige van die police offices soms gewoon recht over elkaar, maar toch in een ander precinct liggen. en waar het ene van het andere niets afweet. en waar je van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

tessa moest dus ook nog nieuwe pasfoto’s laten maken, en blijkbaar kan de slechts op bepaalde officiële plaatsen gebeuren. dan moest ze die pasfoto, tesamen met een kopie van het police report + een kopie van haar identiteitskaart, fedexen naar de ambassade in new york. overnight delivery, zodat het er maandag zeker ligt. en daarbij een self adressed, prepaid nieuwe fedex enveloppe steken, zodat ze haar nieuwe paspoort (vervangingspaspoort ?) zeker op tijd zou hebben dinsdagochtend.

two comments: 1. en dan zeggen ze dat belgië bureaucratisch is 2. prepaid? kan die fucking belgisch ambassade misschien ook wel voor iets tussenkomen?