Jazz? Met of zonder.

Sonny Rollins was uitverkocht. Hij speelde vorige week in het grote Paramount Theatre downtown, daags nadat we bij Dimitriou naar Stanley Clarke en Hiromi gingen kijken. No availability hield de website mij voor. “But it was a great show”, zei de loketbediende bij wie ik gisteren wat troost zocht tijdens onze wandeling downtown.

Hoe was Carla Bley eigenlijk? Is er iemand gaan luisteren in de Bijloke? Op 26 april speelde ze in Keulen, een concert dat werd uitgezonden op de Duitse radio. Een goede ziel heeft het opgenomen en online geplaatst, en ik ben het als troost aan het downloaden.

En die festivals? U bent toch al gaan luisteren naar Jazz sur l’Herbe? En daarna gaat u toch naar de Ham Sessions? Zo goed als gratis, vinger aan de pols, fantastische jazzmuziek. Het is er, u hoeft er alsnog niet voor te gaan protesteren dat het stadsbestuur of wie dan ook ermee dreigt het niet langer te laten doorgaan. Zolang de kiosk niet instort tenminste.

Ga nu, voor het gemist wordt!
En (u op het internet gaat uitleggen dat) u het jammer vindt dat u er nooit bij was.

5 gedachtes over “Jazz? Met of zonder.”

  1. qua jazz (nu ja) recent enkel Little Women meegepikt in de vooruit, samen met een twintigtal anderen. uitstekend concert!

  2. ja, we zijn er geraakt in ’t Citadelpark: gisteren eventjes gaan piepen maar de jazzmarathon kon ons slechts matig bekoren; edoch, vandaag opnieuw (inclusief picknick, ook al liet de zon ons weer grotendeels in de steek, we mochten toch ‘al’ rekenen op 16-17°C) en de muziek was vrolijk, laagdrempelig en licht verteerbaar, ideaal dus voor een zondagse picknick. We waren trouwens niet alleen met ons idee van een picknick, we zagen menig lunchpakket – van sobere brooddoos of zakje koffiekoeken tot curverboxen met heelder stokbroden en flessen bubbels – boven tafel komen. Wij hebben ter plekke drankjes gekocht om het festival te steunen maar onze magen vulden we toch liever met homemade food.
    We hebben jullie wel gemist, vooral toen er op de kiosk ook een klein blond ventje duchtig op zijn trompet stond mee te blazen en het beste van zichzelf te geven, moesten we wel heel hard aan iemand anders denken 🙂

  3. de blazers+de drummer waren uitstekend en het concert was een mooi opgebouwd verhaal,alleen Steve zat soms ergens anders(zijn leeftijd ?)

Reacties zijn gesloten.