boeken 201004

Zo’n iPad is ideaal om pulpboeken op te lezen. Thuis liggen die toch alleen maar stof te vergaren, in de valies nemen ze alleen maar plaats in, en ik hoef niet in te zitten met dichtklappende al te dikke pockets of tekst die te dicht op het midden van het boek plakt en daardoor moeilijk te lezen valt. Nadeel is misschien dat ik nu nog meer pulp ga lezen, al zijn er ook standaardwerken die vaak gratis te downloaden zijn, van Socrates tot Shakespeare.

Bijna allemaal pulp dus, in april, en één kinderboek. Allemaal goed om verloren momenten erm… iets minder verloren te maken.

 1. Prédateurs / Maxime Chattam / 2009 / **
  Niet slecht, maar ik vond het eerste deel van de trilogie, Les Arcanes du chaos, vele keren beter. Niettemin, ik ben benieuwd naar deel drie. In Prédateurs gaat het over een maniakale seriemoordenaar in het leger, de grens tussen goed en kwaad, en vooral het worstelen met de eigen demonen. Vaak spannend, veel gore en plastische omschrijvingen, maar het blijft wel allemaal verteerbaar. Iets te moraliserend misschien.
 2. Winnie-the-Pooh / A. A. Milne / 1926 / ***
  Wilt ge geloven dat ik dat boek nog nooit gelezen had? Het zat gratis bij iBooks op de iPad, ik had geen boek bij de hand, en zat te wachten tot de was gedaan was in ons Motel 6 in Arcata, en dus heb ik dat maar uitgelezen.
 3. Caught / Harlan Coben / 2010 / **
  De vele plotwendingen en schijnbewegingen vertragen dit boek in grote mate. Coben gaat ook weer redelijk politically correct tewerk, en die poging zo min mogelijk tegen benen te schoppen werkt redelijk op mijn zenuwen. Spijtig, want deze mens had vroeger heel wat spannends te vertellen. Maar meen ik mij niet te herinneren dat ik bij mijn vorige Coben iets gelijkaardigs verteld heb?
 4. Impact / Douglas Preston / 2010 / **(*)
  Oef. Dat Preston maar ver weg blijft van non fictie zoals zijn Monster of Florence boek (waar hij ook beter een fictieboek van gemaakt had). Spannend verhaal dat er in een ijltempo vandoor gaat. Goed van het being tot (bijna) het einde, want aan dat einde had hij toch best een iets creatievere draai kunnen geven dan een plot dat in de jaren 60 misschien nog aanvaardbaar had kunnen wezen.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)

2 gedachtes over “boeken 201004”

Reacties zijn gesloten.