Kies uw wagen

Als het op kiezen aan komt, ben ik niet altijd de rapste. Ik maak mijn keuzes obsessief weloverwogen i, zeker als er andere mensen zijn die gevolgen van mijn keuze moeten (mee)dragen (hoe miniem ook). Als gevolg van mijn onbeslistheid, ben ik ben al bijna twee maanden een auto aan ’t kiezen. Niet dat we ons een nieuwe wagen gaan aanschaffen, maar hebben een huurwagen nodig voor (een deel van) ons verblijf in de USA.

Het zit zo: we beginnen in Houston, dan vliegen we naar Las Vegas, en van daaruit rijden we naar Seattle. Ondertussen doen we een (heel) korte uitstap naar Canada, zodat Tessa opnieuw de USA binnen kan met een ander visum dan datgene waarmee we in het begin aldaar hebben verbleven.

De afstand Las Vegas(-Canada)-Seattle bedraagt goed 1.500 mijl of bijna 2.500 kilometer. Drie personen, drie grote valiezen, drie carry-ons en wat mikmak, moeten er in die wagen kunnen. We rijden door een aantal National Parks, waaronder Death Valley en Yosemite, en langs de kust (Californië & Oregon). In een gewone sedan krijgen we alle bagage niet, dus dacht ik voorzichtig aan een SUV. Midsize is te klein ii; fullsize is mij veel (maar dan ook: véél) te groot (hoe hard Henri ook zaagt), en dus blijft er nog de standaard SUV over.

Ter referentie, midsize zijn speelgoedjes zoals zoals Chevrolet Equinox, Ford Escape, Jeep Liberty, en Toytota RAV4; fullsize zijn monsters zoals GMC Yukon XL, Ford Expedition, Chevrolet Suburban; tot de standaard suv’s behoren Chevrolet Trailblazer, Ford Explorer, Jeep Grand Cherokee, Nissan Xterra.

Bij Hertz staat als voorbeeld standard SUV de Nissan Xterra, bij National staat de Chevrolet Trailblazer, die echter al bijna een jaar niet meer wordt geproduceerd, en dus ook niet meer in het wagenpark zitiii. Bij Hertz wordt in plaats van de Trailblazer tegenwoordig de Traverse aangebodeniv. Edoch, Hertz is 200 euro duurder dan National. Bovendien is er bij National ook Roadside Plus (pechverhelping) inbegrepen.

Is er iemand die ervaring heeft met Hertz of National (of een ander autverhuurbedrijf in de USA)? Iemand die met zo’n standaard SUV rijdt of al gereden heeft? Is dat handelbaar zo’n ding?

 1. Weloverwogen, tot het mij beu is, en ik impulsief dat kies waarvan het browservenster open staat. Nuttig.
 2. A midsize SUV is great if you have oddly shaped items that won’t go in a regular trunk, but beyond that there isn’t much more capacity than a mid to fullsize car. [bron]
 3. The Chevy Trailblazer (and GMC Envoy) has been out of production for more than nine months. Any remaining Trailblazers should be departing the fleet rapidly, just as soon as they get about 32K miles? [bron]
 4. Chevy Traverse (80% of them), Ford Explorer, Jeep Commander, no more Trailblazers in the Hertz fleet. [bron]

13 gedachtes over “Kies uw wagen”

 1. Heb al veel wagens gehuurd in de VS, met Hertz, National en andere. Ook al met enkele SUVs zoals een Chrysler Voyager en Dodge Caravan gereden. Die waren nooit specifiek gehuurd, maar soms krijg je groter dan je hebt besteld.
  Ben je online prijzen aan het checken? Heb je al eens naar de Belgische kantoren van die maatschappijen gebeld? Soms kunnen die je betere prijzen aanbieden dan wat je online vindt. En je bent ook zekerder dat je appels met appels vergelijkt, want er zijn soms nogal veel opties om aan te klikken. Ik had al eens online een wagen gereserveerd en heb dan via telefoon toch nog een betere rate kunnen krijgen.
  Met zo’n SUV rijden in de VS is absoluut geen probleem wegens de brede banen en grote parkeerplaatsen.

 2. Ik woon al enkele jaren in California dus misschien kan ik je helpen?
  Ik heb vooral ervaring met het huren van auto’s bij Budget, aangezien ze echt de beste deals geven. Ik raad je aan geen bijkomende verzekering te nemen van het verhuurbedrijf zelf aangezien je al gedekt bent door je belgische verzekeringsmaatschappij. Als je roadside assistance wilt, dan zou ik een membership bij AAA kopen (kan je los van hun auto verzekering kopen). Zij zijn echt de beste op dit vlak (ik heb al veel beroep moeten doen op hun diensten!). En nog dit” een SUV is groot en comfortabel maar geeft niet noodzakelijk de meeste bagageruimte. In dat opzicht vind ik een mini van handiger.
  Hopelijk kom je er aan uit!

 3. hebben ze daar geen Renault Kangoo in Amerika? Lijkt me handiger qua bergruimte dan zo’n SUV. En als ik me niet vergis, hebben ze allemaal een automatische versnellingsbak. In begin even aanpassen, maar went snel.

 4. Whatever happens, geen Alamo! Een redelijke horrorstory bij onze honeymoon vorig jaar, en goedkoper zijn ze zowieso al niet.
  Hou er rekening mee dat de meeste SUV’s een grote koffer hebben, maar dat het zeil dat de bagage aan het oog moet onttrekken meestal niet meegeleverd is (en ook niet te verkrijgen is) omdat dat ding vaak gestolen wordt (net omdat het verwijderbaar is). Maakt natuurlijk dat heel je inboedel achterin open en bloot ligt.
  Wij hebben iets meer dan 2 weken rondgetoerd in een Lincoln TownCar, vette Amerikaanse slee, 4liter V8 vooraan en een ophanging die recht uit een stoomboot leek te komen. Best wel relaxed cruisen als je 500+km per dag bolt. Gigantische koffer (2 grote valiezen, 2 rugzakken en de rommel die je verzamelt tijdens een leven on the road), en dan heb je de achterbank nog…

 5. Wij hebben al tieglijke auto’s gehuurd daar over de plas, meestal bekijken en vergelijken we het boeltje via priceline.com, en nog nooit bedrogen uitgekomen. Budget hebben we trouwens ook goeie ervaring mee. Maar een SUV heb je volgens mij toch ook niet echt nodig, al was het maar voor het milieu, ook al is het daar goedkoper, die bakken slikken en slikken! Wij bestellen meestal (zelfs als we met kroost op stap zijn voor meer dan 3 weken, zoals deze zomer) voor een gewone middle size wagen. En is die niet voorhanden dan krijg je meestal voor dezelfde prijs eentje van een slag groter 🙂
  PS tijd genoeg uittrekken voor Yosemite, daar kun je daaagen slijten, heerlijk!

 6. Al een heleboel wagens gehuurd in de States en goede ervaringen met zowel Hertz, Budget en National. Eén ding kan ik je alvast meegeven; je krijgt zelden wat je vraagt. Ooit een Nissan Micra besteld (ik wou het allerkleinste) en een Chevrole Impala gekregen. Die laatste kan je beschouwen als een wagen type Volvo 🙂

 7. Heb in US eens gehuurd bij Avis. Kon ter plekke kiezen tussen een lelijke Chevrolet of een Golf Rabbit. Toch voor de golf gekozen wegens herkenbaarheid bediening en dubbele aanduiding snelheid in KM & Miles.

  Verder is dat allemaal automatique, maar daar ben je snel mee weg. Geen SUV ervaring. Zou voor een Dodge Ram gaan. 🙂

 8. Hallo Fred,
  Bij het zoeken naar een 4 pers. auto met ruimte voor de nodige bagage kwam ik hier uit. Kun je me vertellen wat het geworden is? en of je genoeg bagageruimte had?

  Groeten
  Mieke Lauvenberg

Reacties zijn gesloten.