vislog

Laurens is een aquarium van 240L aan ’t inrichten –jaloers, ik? Neuh *grijns*

In elk geval, hier is de foto die ik dit weekend beloofd had:

het aquarium en de populatie

Op de grote versie zie je beneden, vooraan in het midden (rechts van de groene plant, vlak voor de rode), de pleco. De kardinaaltjes blijven niet stil zitten (op zoek naar warp 9?), maar ze staan er allemaal op (ze zitten vooral in ’t midden en rechts). Links boven is een glasmeerval, de andere zit links achteraan, achter de lange groene plant. Ik heb de indruk dat ze al een beetje meer op hun gemak zijn.

Het aquarium is 75L, dus ik weet niet of die nog twee extra glasmeervallen kan huizen (en we zouden eigenlijk graag nog een vierde soort hebben). Enig advies?

5 gedachtes over “vislog”

 1. Ik heb nog eens wat rondgezocht op het net en in feite worden ze in gevangenschap zelden groter dan 12cm, dus in feite zou het geen probleem mogen zijn om nog een paar glasmeervallen te steken. Ze zullen zich echt beter op hun gemak voelen. Ze zijn van nature nogal schuwe schooldieren die van schaduw houden, die er zo te zien wel genoeg is in je aquarium. Let ook goed op dat je de temperatuur niet beneden de 26

 2. Beter 27 dan 26 graden?
  ‘Meer tetra’s toevoegen’ klinkt goed. Ik zal eens met de mens van de winkel gaan praten om te horen wat ik het beste doe re. de glasmeervallen.

  Drie soorten (vs vier) is lang niet slecht (die kardinaaltjes blijven wondermooi), en als dit blijft meevallen komt er binnen een jaar (of twee) naar alle waarschijnlijkheid een grotere ‘bokaal’.

  Hoe verloopt het verder met de 240L?

 3. Wel, er staan nu reeds wat planten in, maar dat moet allemaal nog wat aangevuld worden en doorgroeien. Heb een panorama-foto, gestitched door mijn broer:
  http://users.pandora.be/hugo.plompen/rio240/plaksel.jpg

  Zoals je ziet, nog geen vissen, da’s pas voor morgen. Dan staat het aquarium er 1 week met water in, en als de waterwaarden goed zijn steken we er al 1 of 2 vissen in, enkele dagen later nog een paar, etc.

  BTW: in die directory komen al de foto’s die we online zetten te staan, check dus over enkele dagen nog eens 😀

 4. Wreed wijs jong! Ik hou die dir zeker in de gaten. (En sta jij links of rechts op rio240.jpg ?)

 5. Heheh, dat was een foto waarop we voor de ‘extremely happy, so happy it becomes weird’ look. Ik ben rechts (shit ik moet stoppen met zulke expres weirdo foto’s op het net te zetten) met mijn freaky grijns en uitpuilend oog. :p Op rio240-2.jpg sta ik dus links, da’s een iets minder beschamende foto hehe.

Reacties zijn gesloten.