Instant Granola

20150609_granola-004

Het was een mengeling van “dju, ik ben gisteren vergeten granola te maken” en “wacht eens, ik heb hier nog ergens iets liggen”. Wat ik had liggen was een blad dat ik had gescheurd uit de weekend editie van De Standaard (21.06.2014), met onder de titel Ik & mijn havermout een aantal recepten oplijstte van mensen die ’s ochtends havermout tot zich namen. Het was op het hoogtepunt van de havermout hype, wat iets met die nieuwe en zwaar gecontesteerde voedselzandloper te maken had, waardoor Dorien Knockaert bij acht ontbijters hun havermout recept was gaan opvragen.

Het eerste, van de mij verder onbekende Els Hubert, zag er mij al meteen interessant uit. Het recept voor Niet-plakkerige havermout plakte (hebt ge hem?) al een half jaar stevig tegen mijn koelkastdeur, eer ik het voor de eerste keer probeerde. Ik heb het naar mijn goesting aangepast, en maak het sindsdien regelmatig klaar.

20150609_granola-002

Benodigdheden

 • een klont boter
 • een kopje havervlokken (geplet, niet gesneden)
 • een kopje met voor de helft melk, en voor de helft water
 • een koffielepel kaneel
 • wat noten en zaden (aarzel niet om de noten fijner te snijden)
 • twee koffielepels (gevanilleerde) suiker

20150609_granola-001

20150609_granola-003

Zo gemaakt

Smelt de boter in een steelpan, en voeg er de havervlokken aan toe. Rooster ze even en voeg er de noten en zaden aan toe (ongeveer drie kwart kopje), en de kaneel. Voeg na enkele ogenblikken ook de suiker toe. Schep ze in een kom, wanneer het allemaal lekker begint te geuren.

Giet het melk+water-mengsel in de pan en breng tot net onder het kookpunt.

Voeg er dan de havermout weer aan toe, haal van het vuur, en laat een paar minuten garen.

Ondertussen is er tijd om het fruitsap te persen en de koffie te maken.

Verdeel over de ontbijtkommen (wij komen aan ruim drie porties) en voeg er eventueel vers fruit aan toe.

Smakelijk!

20150609_granola-005

Pancakes / Pannenkoeken

Opdat er geen verwarring mogelijk zou zijn: het gaat wel degelijk om de Amerikaanse versie van de pannenkoek, die veel meer een cake-achtige substantie heeft, dan onze gebruikelijke pannenkoeken (crêpes, voor de Amerikanen). Geen platte pannenkoek dus, maar een mooi gerezen Amerikaanse pancake, waarvan men er u aldaar graag een stack voorschotelt, overgoten met een copieuze hoeveelheid maple syrup.

Mijn recept is gebaseerd op het recept voor Multigrain Pancakes uit Super Natural Every Day van Heidi Swanson (klik ook eens door naar haar blog, 101 Cookbooks). Ik heb een aantal ingrediënten sterk aangepast, in het bijzonder heb ik de karnemelk vervangen door een combinatie van yoghurt en melk.

Benodigdheden

 • 125g witte huishoudbloem
 • 105g volkoren roggemeel
 • 1 1/2 eetlepel suiker
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1/2 koffielepel fijn zeezout
 • (optioneel: een eetlepel kaneel)
 • 400ml yoghurt
 • 75ml (halfvolle)melk
 • 3 eitjes, opgeklopt
 • 85g boter, gesmolten en afgekoeld

20150606_pancakes-001

20150606_pancakes-002

20150606_pancakes-003

Zo gemaakt

Begin met de boter te smelten, zodat die kan afkoelen.

Meng beide bloemsoorten, de suiker, het bakpoeder en het zout (en de kaneel, indien gebruikt), in een grote kom.

Klop in een andere kom de eieren wat op. Meet de yoghurt en de melk af, en voeg daar de boter aan toe, zodat die zeker voldoende afgekoeld is, voor ze bij de eieren terecht komt. Voeg dan het yoghurt-melk-boter mengsel aan de eieren toe. Meng goed.

Warm een pan op, op halfhoog vuur.

Als de pan voldoende opgewarmd is, giet dan de natte ingrediënten op de droge en meng tot alles net goed gemengd is.

Maak pannenkoeken door ongeveer twee eetlepels beslag op de pan te gieten. Op mijn pan passen zo vier pannenkoeken.

Keer de pannenkoeken om als ze half doorbakken zijn, en er duidelijk wat bubbels/luchtgaatjes zichtbaar worden in het beslag.

Serveer met poedersuiker of maple syrup of confituur of vers fruit.

Smakelijk!

20150606_pancakes-004

Rabarberlimonade met rozemarijn

20150603_limonade-002

Hier is het goede weer dan eindelijk. “Pourvu que ça dure“, zei de moeder van Napoleon.

Edoch: hoog tijd om uw huisgemaakte limonade te maken. Dit is een bijzonder eenvoudig recept, et duurt hooguit een kwartiertje om klaar te maken. Ik haalde de mosterd bij Caitlin van The Merrythougth, nadat haar recept voor Rosemary Rhubarb Lemonade ergens in mijn tumblr feed was opgedoken.

Benodigdheden

 • 300g rabarber (ongeveer drie-vier stengels)
 • 200 ml water
 • 150g suiker
 • een paar takjes verse rozemarijn
 • 150 ml vers citroensap
 • meer water
 • ijsblokjes

Het oorspronkelijke recept vraagt om 170g suiker, maar dat is veel te veel. Ik heb het al verminderd naar 150g, maar de volgende keer verminder ik het nog meer, naar 125g. Het hangt er natuurlijk ook van af, hoe zuur uw rabarber is.

20150603_limonade-001

Zo gemaakt

Hoeft de rabarber geschild te worden? In dit geval alvast niet. De rabarber zelf wordt immers niet gebruikt, enkel het vocht van de rabarber. Snij er wel de uiteinden af, en spoel de rabarber goed onder stromend water. Snij de rabarber vervolgens in (relatief) kleine stukjes.

Doe de rabarber vervolgens, samen met het water en de suiker in een pan, en breng aan de kook. Eenmaal het brouwsel flink op gang is (na een minuutje of zo), verlaag dan het vuur tot het mooi pruttelt. Voeg een takje rozemarijn toe, en laat een tiental minuten doorpruttelen, tot de rabarber zacht is geworden en uiteen valt.

Giet door een zeef, en voeg er ijsblokjes aan toe om af te koelen. Doe er vervolgens het citroensap bij, en verdun met water. Ik kwam uit bij twee liter limonade. Als je de limonade in flessen bewaart, kan je er gerust een takje rozemarijn en/of wat schrijfjes citroen aan toevoegen. Niemand zal u trouwens tegenhouden om het drankje met spuitwater aan te lengen ipv plat water.

(Wat in de zeef overblijft, is trouwens heel lekker op de boterham!)

Smakelijk!

20150603_limonade-003

Films 201504-05

Mei is gepasseerd, en we zijn de honderd voorbij. Spoed u naar uw (bioscoop)zetel voor Welcome To Me, Wild, Breathless (de versie van Jim McBride uit 1983), Les yeux sans visage gevolgd door La piel que habito, Scott Pilgrim vs. the World, Ex Machina en Horns; en mogelijks ook Kingsman: The Secret Service en The Age of Adaline.

Veel plezier!

 1. The Cobbler / Thomas McCarthy / 2014 / *
  Max Simkin repairs shoes in the same New York shop that has been in his family for generations. Disenchanted with the grind of daily life, Max stumbles upon a magical heirloom that allows him to step into the lives of his customers and see the world in a new way. Sometimes walking in another man’s shoes is the only way one can discover who they really are.
  Sure.
 2. The Voices / Marjane Satrapi / 2014 / **
  A likable guy pursues his office crush with the help of his evil talking pets, but things turn sinister when she stands him up for a date.
  Het is er soms zo ver over, dat het echt goed wordt. Er zijn veel slechtere films in dit genre. Regisseur Marjane Satrapi debuteerde in 2007 met Persepolis (nog steeds niet gezien, daar moet dringend verandering in komen).
 3. Welcome To Me / Shira Piven / 2014 / ***
  When Alice Klieg wins the Mega-Millions lottery, she immediately quits her psychiatric meds and buys her own talk show.
  Fantastische, film vol (droge) humor en een gezonde portie zelfrelativering. Een mooie rol van Kristen Wiig (The Secret Life of Walter Mitty).
 4. Boyhood / regisseur / 2014 / **
  The life of Mason, from early childhood to his arrival at college.
  De mannen gingen naar James Bond kijken, en de vrouwen naar deze Boyhood. Het is altijd goed om aansluiting te vinden bij de vrouwelijke kant van het gezelschap. De film was niet slecht, daar niet van, maar ik vond bijvoorbeeld The Disappearance of Eleanor Rigby beter.
 5. Ask Me Anything / Allison Burnett / 2014 / *(*)
  Beautiful, wild, funny, and lost, Katie Kampenfelt takes a year off before college to find herself, all the while chronicling her adventures in an anonymous blog into which she pours her innermost secrets. Eventually, Katie’s fearless narrative begins to crack, and dark pieces of her past emerge.
  Pulp, maar bekijkbaar. Ongetwijfeld interessant voor de doelgroep van 15-23jarige meiskes. Met Britt Robertson, die momenteel te zien is in het redelijk gehypte Tomorrowland.
 6. They Have Escaped / J.-P. Valkeapää / 2014 / **
  Two teenage outcasts run away from a halfway house and embark on a rambling cross-country journey.
  Niet onaardige sociaal-geëngageerde film, waarvan het beste moment een door drugs geïnduceerde scene is waarin beide protagonisten met een dierenkop op het hoofd rondlopen.
 7. Clip / Maja Milos / 2013 / *
  Jasna is a beautiful girl in her mid-teens, leading a crude life of the postwar generation in Serbia. With a terminally ill father and dispirited mother, she is disillusioned and angry with everyone and everything, including herself. Having a huge crush on a boy from school, she goes on a spree of sex, drugs and partying, constantly filming with her mobile phone. Still, in that very harsh environment love and tenderness emerge.
  Brrr. Redelijk donkere en helaas erg realistisch overkomende visie op de jeugd in dat naoorlogse Servië.
 8. Wild / regisseur / 2014 / ***
  A chronicle of one woman’s 1,100-mile solo hike undertaken as a way to recover from a recent catastrophe.
  Geslaagde verfilming van de gelijknamige roman van Cheryl Strayed, tot scenario verwerkt door Nick Hornby. Let wel: er gaat nog erg veel uit de roman verloren, maar dit is evenwel een beklijvende film geworden.
 9. The Imitation Game / Morten Tyldum / 2014 / **
  During World War II, mathematician Alan Turing tries to crack the enigma code with help from fellow mathematicians.
  Boeiende interpretatie van het leven van Alan Turing, door een uitstekend gecaste Benedict Cumberbatch, en een goede vertolking van Keira Knightley als Joan Clarke.
 10. Madrid, 1987 / David Trueba / 2011 / **
  Two characters: old and young; teacher and pupil; man and woman. Four walls within which they conjure intellectualism, relive the profession (journalism), explore politics and discover each other.
  Ik ben niet helemaal zeker wat ik van deze film vond. Het betreft in elk geval uitstekende vertolkingen van zowel ‘oude snoeper’ Miguel (José Sacristán), die met al zijn levenservaring de ‘onschuldige’ Ángela (María Valverde) in bed wil krijgen. Het grooste deel van de film speelt zich in een kleine badkamer af, waar beide personages de tijd eerder naakt met elkaar doorbrengen. Valverde was eerder al te zien in bijvoorbeeld Melissa P., naar de gelijknamige ‘autobiografie’ van Melissa Panarello, en in Ridley Scotts Exodus: Gods and Kings. Deze film is de moeite, maar beantwoord helemaal aan de verwachtingen van de thematiek. (Tijd om Elegy eens opnieuw te zien.)
 11. The Historian / Miles Doleac / 2014 / ***
  A troubled, young history professor tries to escape his past by taking a job at a new university, where he struggles with an entrenched and equally-troubled department chair, rampant student apathy, and new relationships that complicate and challenge his world-view.
  Een aangename verrassing. Regisseur annex schrijver annes hoofdrolspeler Miles Doleac vertolkt een idealistische professor wiens leven steeds gecompliceerder lijkt te worden. Doleac heeft zelf een academische achtergrond (hij heeft een doctoraat in en is assistent-professor van Antieke Geschiedenis). Dit is zijn veelbelovende debuut als regisseur.
 12. The Sisterhood of Night / regisseur / 2015 / **
  When a teenage girl says she’s the victim of a secret network called The Sisterhood of Night, a quiet suburban town becomes the backdrop for a modern-day Salem witch trial.
  Veel beter dan deze synopsis laat vermoeden, en helemaal in de lijn van de hedendaagse young adult literaire fictie. Met een mooie plot twist.
 13. Big Eyes / Tim Burton / 2014 / **
  A drama about the awakening of the painter Margaret Keane, her phenomenal success in the 1950s, and the subsequent legal difficulties she had with her husband, who claimed credit for her works in the 1960s.
  Dit is niet de gebruikelijke Tim Burton film, maar is wel een mooie evocatie van de perikelen van schilderes Margaret Keane.
 14. A bout de soufle / Jean-Luc Godard / 1960 / **(*)
  A small-time thief steals a car and impulsively murders a motorcycle policeman. Wanted by the authorities, he reunites with a hip American journalism student and attempts to persuade her to run away with him to Italy.
  Geregiseerd door Jean-Luc Godard, geschreven door François Truffaut, en vertolkt door Jean-Paul Belmondo, deze zeer gestileerde misdaadfilm.
 15. Breathless / Jim McBride / 1983 / ***(*)
  Jesse has to get out of Las Vegas quickly, and steals a car to drive to L.A. On the way he shoots a police man. When he makes it to L.A. he stays with Monica, a girl he has only known for a few days. As the film progresses, the police get closer to him, and the crimes escalate.
  Dat kan ik ook, moet Jim McBride gedacht hebben, en hij castte Richard Gere net na diens succesvolle films American Gigolo en An Officer and a Gentleman als Jesse Lujack (de Amerikaanse versie van het personage van Belmondo) en de ravissante, jonge, Valérie Kaprisky als Monica Poiccard (een verwijzing naar het personage van Belmondo, Michel Poiccard). Het is een fantastische interpretatie geworden, met een synergie tussen Gere en Kaprisky waarbij de vonken van het doek spatten. Lees vooral ook dit artikel uit 1983: The Filming Is Over, but Valerie Kaprisky Is Still Breathless Over Richard Gere.
 16. The Pyramid / Grégory Levasseur / 2014 / *
  An archaeological team attempts to unlock the secrets of a lost pyramid only to find themselves hunted by an insidious creature.
  Het is vooral Ashley Hinshaw (bekend van About Cherry) die zich laat opmerken in deze anders weinig creatieve film.
 17. The Drownsman / Chad Archibald / 2014 / *
  After almost drowning in a lake, Madison finds herself bound to a life of fear. Unable to describe what happened to her during the moments she was underwater, she begins to develop hydrophobia: an abnormal fear of water. Crippled by her post trauma, Madison attempts to shut out the world but her fear intensifies and she is faced with the vision of a dark figure that haunts her day and night.
  E for Effort.
 18. Hold Your Breath / Jared Cohn / 2012 / 0
  A group of friends on a weekend camping trip find themselves being picked off one by one when one member of the group refuses to abide by the urban myth that you can breathe in evil spirits when passing cemeteries.
  Puh-lease.
 19. Les yeux sans visage / Georges Franju / 1960 / ***
  A brilliant surgeon, Dr. Génessier, helped by his assistant Louise, kidnaps nice young women. He removes their faces and tries to graft them onto the head on his beloved daughter Christiane, whose face has been entirely spoiled in a car crash. All the experiments fail, and the victims die, but Génessier keeps trying…
  Voila: zo goed kan een horrorfilm zijn. Het was jaren geleden dat ik deze film had gezien, ik had hem destijds op videotape (yep, zo lang geleden) van op één of andere Franse zender opgenomen, en had het opnameplastiekje van de cassette verwijderd, zodat ik het zeker niet bij toeval kon overschrijven. Met Pierre Brasseur, vader van Claude Brasseur, die u –gesteld dat u hem al kent– zich vooral zal herkennen als filmvader van Sophie Marceau in La Boum.
 20. La piel que habito / Pedro Almodóvar / 2011 / ***
  A brilliant plastic surgeon, haunted by past tragedies, creates a type of synthetic skin that withstands any kind of damage. His guinea pig: a mysterious and volatile woman who holds the key to his obsession.
  Opnieuw genieten: Almodóvar had zich voor de verfilming van Thierry Jonquets boek Mygale, laten inspireren op Les yeux sans visage, met daarin een voor de regisseur typische –maar toch weer onverwachte– plotwending. Zeer mooi in beeld gebracht, zeer sterk geacteerd.
 21. The Little Death / Josh Lawson / 2014 / *(*)
  The loosely connected lives of people with taboo sexual fantasies and how it affects their lives.
  The Little Death is vanzelfsprekend een verwijzing naar la petite mort, de Franse uitdrukking voor orgasme. De film is een aaneenschakeling van sketches, die best wel grappig zijn, maar vooral vluchtig. Leutig op het moment zelf, maar snel vergeten.
 22. The Theory of Everything / James Marsh / 2014 / **
  A look at the relationship between the famous physicist Stephen Hawking and his wife.
  Mooie, sterke verfilming, een beetje te clean misschien. Glansrol voor Eddie Redmayne in een bijzonder geslaagde vertolking van Stephen Hawking.
 23. Scott Pilgrim vs. the World / Edgar Wright / 2010 / ***(*)
  Scott Pilgrim must defeat his new girlfriend’s seven evil exes in order to win her heart.
  Oh! Zo kan een stripverhaal dus ook verfilmd worden! Bijzonder goede interpretatie van het gelijknamige stripverhaal van Bryan Lee O’Malley, heel erg boeiend en creatief in beeld gebracht. Aanrader!
 24. Fifty Shades of Grey / Sam Taylor-Johnson / 2015 / *
  Literature student Anastasia Steele’s life changes forever when she meets handsome, yet tormented, billionaire Christian Grey.
  Het boek is beter dan de film. Dit is een zeer tamme verfilming van wat in het boek te lezen valt (natuurlijk heb ik het boek gelezen), maar gezien het succes van deze release worden de andere boeken meteen ook verfilmd (en nee, die heb ik nog niet gelezen). Er bestaan blijkbaar twee versies van: de gewone en een twintig minuten kortere versie waaruit vermoedelijk al het bescheiden naakt is weggeknipt. Nog goed dat ze dat bij Breathless niet hebben gedaan.
 25. Bound / Jared Cohn / 2015 / 0
  The daughter of a wealthy real estate broker falls in love with a younger man, who introduces her to B&D and S&M. Using her newly awakened sexual prowess, she finally takes charge of her own life.
  En u daar, mainstream basher, dacht dat Fifty Shades of Grey een slechte film was? Dit totaal ongeloofwaardig scenario plukt scènes van her en der, maar slaagt er niet in de kijker ook maar één second te boeien. En ik dacht dat ik blij ging zijn Charisma Carpenter nog eens te zien (u weet wel, van Buffy).
 26. The Hidden Face (La cara oculta) / Andrés Baiz / 2011 / **
  A Spanish orchestra conductor deals with the mysterious disappearance of his girlfriend.
  Het einde is een beetje te voor de hand liggend, maar voor de rest is dit een puike film: spannend, goed opgebouwd, onderhoudend.
 27. The Roommates / Arthur Marks / 1973 / **
  Heather, Beth, Carla, Brea, and Heather’s cousin Paula are five lovely young ladies who decide to spend their summer vacation at Lake Arrowhead. While at Lake Arrowhead the women hit the party circuit and get involved with various men in the area. However, things go awry when the gals find themselves the targets of a mysterious murderer.
  Hilarische blaxploitation/exploitation/female empowerment film.
 28. The Boy Next Door / Rob Cohen / 2015 / 1/2
  A recently cheated on married woman falls for a younger man who has moved in next door, but their torrid affair soon takes a dangerous turn.
  15 jaar geleden schitterde Jennifer Lopez in The Cell, maar daar is in deze moralistische film niet echt veel van te merken.
 29. Lost River / Ryan Gosling / 2014 / *(*)
  A single mother is swept into a dark underworld, while her teenage son discovers a road that leads him to a secret underwater town.
  Trippy debuut van acteur Ryan Gosling, met veel potentieel, dat helaas nog niet wordt ingelost.
 30. Careful What You Wish For / Elizabeth Allen Rosenbaum / 2015 / **
  A guy gets more than he bargained for after entering into an affair with the wife of an investment banker. Soon, a suspicious death and substantial life insurance policy embroil him in a scandal.
  Dit past in het rijtje vakkundig gemaakte boeiend-ontspannende thrillers, zoals er in de jaren 80-90 met bosjes werden gemaakt. Aangenaam tijdverdrijf.
 31. Big Driver / Mikael Salomon / 2014 / *
  A famous mystery writer sets out for revenge after a brutal attack.
  Maria Bello is precies opnieuw naar de B-list verhuisd?
 32. Gothika / Mathieu Kassovitz / 2003 / **(*)
  A repressed female psychiatrist wakes up as a patient in the asylum where she worked, with no memory of why she is there or what she has done.
  Drie jaar na de verfliming van Les rivières pourpres naar de roman van Jean-Christophe Grangé, mocht acteur-regisseur Kassovitz een Hollywood film maken. Het werd een intelligente, goed gestructureerde film, naar een scenario van Sebastian Gutierrez en met Halle Berry in de hoofdrol, geflankeerd door Penélope Cruz en een pas drugsvrije Robert Downey Jr.
 33. Shaun the Sheep Movie / Mark Burton & Richard Starzak / 2015 / **
  When Shaun decides to take the day off and have some fun, he gets a little more action than he bargained for. A mix up with the Farmer, a caravan and a very steep hill lead them all to the Big City and it’s up to Shaun and the flock to return everyone safely to the green grass of home.
  Aardvark blijft altijd goed entertainment voor het ganse gezin. De producties beginnen misschien net iets te veel binnen de verwachtingen te vallen, maar het blijft boeiend en grappig.
 34. Focus / Glenn Ficarra & John Requa / 2015 / **(*)
  In the midst of veteran con man Nicky’s latest scheme, a woman from his past – now an accomplished femme fatale – shows up and throws his plans for a loop.
  Geheel tegen mijn verwachtingen in, heb ik toch genoten van deze film. De voorspelbare onvoorspelbaarheid bekoort, en het verhaal blijft om één of andere reden toch voldoende verrassen, om deze film te blijven voort te stuwen. Geslaagd acteerwerk van zowel Will Smith als Margot Robbie (gelanceerd door The Wolf of Wall Street).
 35. Lucky Them / Megan Griffiths / 2013 / *(*)
  A rock journalist is assigned to track down her ex-boyfriend.
  Beter dan de synopsis laat vermoeden, maar nu ook weer niet meteen memorabel. Wel goede acteerprestaties van de goed getypecaste Toni Collette en Thomas Haden Church, en het mooie minuscule bijrolletje van Johnny Depp.
 36. Cake / Daniel Barnz / 2014 / *(*)
  Claire becomes fascinated by the suicide of a woman in her chronic pain support group while grappling with her own, very raw personal tragedy.
  Het moet gezegd: Jennifer Aniston speelt voortreffelijk in deze film met ongewone thematiek (maar toch weer niet vrije van clichés)… maar dat is het dan ook zowat.
 37. Ex Machina / Alex Garland / 2015 / ***
  A young programmer is selected to participate in a breakthrough experiment in artificial intelligence by evaluating the human qualities of a breathtaking female A.I.
  De quotering is een moeilijke bevalling: hoe meer ik erover nadenk, hoe beter ik de film vind, maar ik had hem anders gesitueerd. Niet in de tijd, maar in een fictieve chronologie van een onbestaande franchise. De film lijkt mij perfect als een prequel in een eerder ontwikkelde wereld, die op het einde van deze film lijkt te worden gesitueerd. Het is een wat complexe premisse, maar ik wil geen spoilers weggeven. In elk geval: de moeite van het bekijken waard. Dit is het regiedebuut van Alex Garland, de schrijver van o.m. The Beach en 28 days later.
 38. Project Almanac / Dean Israelite / 2014 / **
  A group of teens discover secret plans of a time machine, and construct one. However, things start to get out of control.
  Dit had gemakkelijk een veel slechtere film kunnen zijn, en eigenlijk verdient dit wel wat meer aandacht. Het is geen hoogvlieger, er zitten wat clichés in, maar net toen ik dacht dat het om zeep zou geschreven zijn, verrast de regisseur met een min of meer aardig einde. Regie debuut van Dean Israelite, die in 2017 de ahem… Power Rangers op ons zou kunnen loslaten.
 39. The Last Seduction / John Dahl / 1994 / **(*)
  A devious sexpot steals her husband’s drug money and hides out in a small town where she meets the perfect dupe for her next scheme.
  Film noir uit de voor dat genre productieve jaren 90, waar een paar jaar later een soort vervolg werd voor gemaakt met Unforgettable. Met Linda Fiorentino, waar we deze eeuw niet veel meer over vernomen hebben.
 40. San Andreas Quake / John Baumgartner / 2015 / 0
  When a discredited L.A. Seismologist warns of an impending 12.7 earthquake, no one takes her seriously. Now on her own, she races desperately to get her family to safety before the earthquake breaks Los Angeles apart from the mainland.
  Waarom in godsnaam, schrijven ze een gans artikel over deze film en de fictieve gebeurtenissen daarin, in de krant? Geen cliché wordt geschuwd, geen slecht ‘special’ effect wordt vermeden. Absoluut te vermijden. Niet te verwarren met San Andreas, de film The Rock, die mogelijks over zowat hetzelfde gaat.
 41. YPF (Young People Fucking) / Martin Gero / 2007 / *
  On a Tuesday night, five couples have separate sexual adventures.
  Een opeenstapeling van sketches. Cringe.
 42. Kingsman: The Secret Service / Matthew Vaughn / 2014 / **(*)
  A spy organization recruits an unrefined, but promising street kid into the agency’s ultra-competitive training program, just as a global threat emerges from a twisted tech genius.
  Zeer onderhoudend, vol zelfrelativering, en somtijds zó over the top dat het écht hilarisch wordt. De film mist wat diepgang en focus, maar is zeker de moeite van het bekijken waard. Verstand op nul en genieten.
 43. The Hike / Rupert Bryan / 2011 / **
  A group of women go on a camping trip in British countryside after one of them gets back from doing a tour in Afghanistan where she witnessed her boyfriends death. While out in the bush area they come across a group of guys who are also camping out. But it all goes from having a good time and enjoying themselves to a fight for their lives as they are soon being hunted by someone in the forest.
  Ik begrijp niet goed waarom deze film zo slechte punten heeft op IMDB. Dit is een slasher, verder geheel inhoudsloos, maar zeker onderhoudend.
 44. The Age of Adaline / Lee Toland Krieger / 2015 / **(*)
  A young woman, born at the turn of the 20th century, is rendered ageless after an accident. After many solitary years, she meets a man who complicates the eternal life she has settled into.
  Een moeilijke om te beoordelen: het verhaal is schatplichtig aan pakweg The Time Traveler’s Wife en Orlando, de voice-over is gewoon verschrikkelijk, maar het verhaal is wel mooi. Met Blake Lively (niet zo’n verschrikkelijk fantastische hoofdrol nochtans), en hot boy Michiel Huisman die u waarschijnlijk kent van Game of Thrones of van Orphan Black of Treme of De co-assistent of Costa! of zelfs Phileine zegt sorry of Wild. Verdienstelijk acteur overigens, een beetje getypecast misschien.
 45. Shrew’s Nest / Juanfer Andrés & Esteban Roel / 2014 / **
  Spain, 1950s. Montse’s agoraphobia keeps her locked in a sinister apartment in Madrid and her only link to reality is the little sister she lost her youth raising. But one day, a reckless young neighbor, Carlos, falls down the stairwell and drags himself to their door. Someone has entered the shrew’s nest… perhaps he’ll never leave.
  Zeer goed geacteerd (vooral door Macarena Gómez), maar het verhaaltje was een beetje te voor de hand liggend. Opgelet, het is een eerder trage film, waar eigenlijk best wat meer vaart in had mogen zitten.
 46. Time Lapse / Bradley King / 2014 / **(*)
  Three friends discover a mysterious machine that takes pictures 24hrs into the future and conspire to use it for personal gain, until disturbing and dangerous images begin to develop.
  Ik had de ganse tijd het gevoel dat ik deze film al gezien had, maar niet dus. Time Lapse is een onderhoudende, geloofwaardige, boeiende film waarin nogal wat tijdsmanipulatie aan bod kont –zonder het geheel overbodig complex te maken. (Ik zou hem zeker nog eens opnieuw bekijken.)
 47. Survivor / James McTeigue / 2015 / **
  A Foreign Service Officer in London tries to prevent a terrorist attack set to hit New York, but is forced to go on the run when she is framed for crimes she did not commit.
  Er is niets opmerkelijks aan deze onderhoudende film; er zitten een paar lapsussen in, maar het geheel blijft ontspannend bekijkbaar. Van de mens die ons V for Vendetta gegeven heeft.
 48. The Lazarus Effect / David Gelb / 2015 / *(*)
  A group of medical students discover a way to bring dead patients back to life.
  Geen idee waarom daar plots zowat halfslachtig religieus wordt gedaan, in deze horror film vol fouten, waarin op het einde vanzelfsprekend ruimte wordt voorzien voor een franchise. Een hoofdrol voor Olivia Wilde (vooral bekend van de aan Huntington lijdende Thirteen uit House), en een debuut voor regisseur Gelb. Goede poging.
 49. Horns / Alexandre Aja / 2013 / ***
  In the aftermath of his girlfriend’s mysterious death, a young man awakens to find strange horns sprouting from his temples.
  Een ondergewaardeerde film met een uitmuntende vertolking door Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe en een bijrolletje voor Juno Temple in deze magisch-realistische thriller van Alexandre Aja.

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)