Nog in de pers

Philip ‘Phibo’ Bossuyt (verantwoordelijke persrelaties voor o.a. Gent Jazz en Middelheim) stuurt regelmatig links door naar publicaties die foto’s van Jos (Knaepen) en/of mijzelf hebben opgepikt. Soms contacteert men mij rechtstreeks, en soms sturen ook andere mensen mij een bericht dat ze ergens foto’s van mij hebben ontdekt.

(Caveat: gezien ik ‘officiële’ festivalfotograaf was, mogen mijn foto’s voor verslaggeving over het festival rechtenvrij worden gebruikt –zoals in elk van de onderstaande gevallen.)

De fantastische mensen van het interessante (én Gentse) Beyondjazz hebben niet alleen mijn foto’s gebruikt –zelfs pas nadat ze mij hadden gemaild of dat mocht– in hun bespreking van het festival (Gent Jazz festival review, part II), ze hebben zich ook nog eens lovenswaardig uitgelaten over Het Project en mijzelf in hun eerste review (Gent Jazz festival review, part I), waarvoor ze de foto’s van Jos hebben gebruikt.

Na een tip van Waterhouse ben ik eens gaan grasduinen in de (Focus) Knack, en ook daar worden mijn foto’s gretig gebruikt: GENT JAZZ – Terugblik op een geslaagd eerste weekend; GENTJAZZ – ZONDAG 12/7: Ademnood van ontroering; GENT JAZZ – ZATERDAG 11/7: GEORGE BENSON verleidt. Cool (zwaait naar Bart Cornand, met wie hij samen in de Germaanse heeft gezeten). Al zijn die foto’s wel degelijk van mij, en niet van Jos, zoals verkeerdelijk staat aangegeven in het bijschrift.

Jazzitalia: Gent Jazz Festival 2009. Ik begrijp er niks van, maar ik denk dat het redelijk is om aan te nemen dat het om een bespreking van het festival gaat.

Keys & Chords: Gent Jazz ’09 eerste deel; Gent Jazz ’09 tweede deel. Ik had nog nooit van die publicatie gehoord, al heb ik wel Dirk Vandereyken al een paar keer gezien. Ziet er interessant uit, spijtig dat er geen ‘over ons’ pagina is, en dat ze geen RSS feed hebben.

Nog in Italië: All About Jazz over het Gent Jazz Festival. De ultimo tre (laatste drie) foto’s zijn van mij, de rest is van Jos.

En die in La Libre had u al.

Zo wijs maat!

4 gedachtes over “Nog in de pers”

  1. Daarom heeft het Gent Jazz festival een officiële fotograaf (of twee) hé, zodat die foto’s mogen gebruikt worden voor de verslaggeving in de pers. Bovendien ben ik maar wat blij dat er überhaupt over jazz bericht wordt.

  2. de max ! Moet een enorme voldoening geven om uw eigen materiaal ergens te zien…. Doe zo voort… Zelf hoop ik ooit eens een dag….

Reacties zijn gesloten.