Rat Event (kom eens uit uw kot)

En dan komt ge een beetje slechtgezind thuis van wat eigenlijk een uitstekend concert was. Een uitstekend dubbelconcert zelfs. Waarop weer maar eens veel minder volk aanwezig was dan het verdiende.

Rat Event, Balzaal, Vooruit, Gent, BE, 26/05/2009 Rat Event, Balzaal, Vooruit, Gent, BE, 26/05/2009 Rat Event, Balzaal, Vooruit, Gent, BE, 26/05/2009 Rat Event, Balzaal, Vooruit, Gent, BE, 26/05/2009

Toegegeven, ik pas waarschijnlijk niet binnen de demografische curve van de gemiddelde concertganger. Ik heb al een uitgesproken voorkeur voor jazz en dan pik ik toch minstens twee concerten per week mee. Let wel, als ik het kon opbrengen en mij niet had voorgenomen over (bijna) elk concert ‘verslag’ uit te brengen, woonde ik er elke dag waarschijnlijk wel twee bij.

Wordt er te weinig bericht over dergelijke evenementen? Te weinig aangekondigd? Of komt de mens gewoon zijn kot niet meer uit? Voor volgend seizoen neem ik mij dan alvast –nog maar eens– voor wat meer aankondigend te werk te gaan.

Van der Mensbrugghe (de man die sneller reageert dan ik kan posten) lijkt zijn gelijk te halen wanneer hij schrijft dat we het wel zullen merken aan de krant (DM) dat vooral de uitkant (dat deel van de redactie dat zich niet bezighoudt met artikels schrijven maar met die artikels opsmukken en presentabel maken) getroffen is. Gisteren, 26/05, werden drie jazz concerten getipt in encore: Kris Wanders Outfit, 21/5 in Gent; Joe Higham Quartet, 22/5 in Brussel; en Branford Marsalis, 24/5 in Turnhout. Begrijpelijk, dat u niet opdaagt.

Een gedachte over “Rat Event (kom eens uit uw kot)”

  1. vanavond P.V.Bockstal/F.Frith in de Bijloke , lage opkomst . Crisis slaat ook toe in cultuur sector, maar dat schijnt goed te zijn voor de creativiteit die bloeit als de economie ineenstuikt.

Reacties zijn gesloten.