Schuimpkes (meringues)

Dit is mogelijks het gemakkelijkste recept dat ik ooit al heb gemaakt. Behalve dan een ei bakken –hoewel die kunde zeer ondergewaardeerd wordt. Opnieuw een verzoekje van Tessa –“maak mij eens een meringue”– hoewel dit niet was wat ze verwacht had, en eerder een Pavlova op haar bord vermocht te zien. (Oei, ik hoor zich daar al iemand haasten om mij voor te zijn.)

Dit recept komt van Joy the Baker: Spring Easter Meringues

Benodigdheden

  • drie eiwitten (jawel: vandaar die eigelen, van gisteren)
  • 150 g kristalsuiker
  • koffielepel vanille-extract

Optioneel: andere smaakmakers, zoals cacaopoeder.

Schuimpkes (meringues) Schuimpkes (meringues)

Zo gemaakt

Verwarm de oven voor op 100°C. Het originele recept vraagt om 80°C, maar mijn oven wil zich niet lager dan 100 graden laten verwarmen.

Plaats de suiker en de eiwitten in een mengkom boven een pot pruttelend water. Het water mag niet koken, en het water mag evenmin de onderkant van de mengkom raken. Roer het eiwit-suikermengsel door, tot alle suiker is opgelost, en het mengsel warm aanvoelt.

Gebruik de elektrische mixer om uw eiwitten op te kloppen, tot ze wit zien, en stevige pieken vormen. Als u geen elektrische mixer hebt, dan wens ik u veel uithoudingsvermogen en flinke armspieren toe.

Nu kan u desgewenst met de smaken spelen: ik heb het eiwit in drie porties verdeeld, en aan elke portie een andere smaak toegevoegd: vanille, cacaopoeder, en tenslotte (in een vijzel verpulverde) groene thee. Doe het eiwit telkens in een schone spuitzak, en maak vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak gedurende ongeveer anderhalf uur in de voorverwarmde oven, tot de meringues stevig zijn, maar niet bruin. Laat ze afkoelen in de oven, en bewaar ze in een luchtledige container.

Schuimpkes (meringues)

Smakelijk!

2 gedachtes over “Schuimpkes (meringues)”

Reacties zijn gesloten.