Square Mile Coffee Roasters

Koffie is ook een verslaving, ik weet het. Het is ten dele mijn moeder haar schuld, die altijd al heelder sloten van het zwarte bocht naar binnen kapte, en het nog goed klaarmaakte ook. En ook al van de buurvrouw uit mijn tienerjaren, die een delicieuze mengeling van koffie en cichorei bij elkaar brouwde, die ik helaas in geen twintig jaren meer heb mogen proven.

Mijn meest geliefde koffie is nog steeds de mysore van de Mokabon. Helaas valt daar geen espresso mee te brouwen. De moka van de Mokabon is daar beter voor geschikt, maar moet toch nog enorm fijn gemalen worden (maar levert wel een uitstekende crema op). Niettemin willen we altijd wel eens iets nieuws proberen, en er zijn genoeg van die –via het internet bereikbare– koffiehandelaars die een goede reputatie genieten. Square Mile Coffee Roasters is er daar één van (met een eigen weblog, en een weblog van een van de stichters, James Hoffmann).

Dus liet ik mij wat koffie toezenden. Gisteren belde de postbode aan met een pakje.

Square Mile Coffee Roasters

Van links naar rechts: Winter Espresso, Santa Rita Natural en La Rosa Costa Rica. En twee stickers en twee buttons. Juij: buttons!

Slechts één espresso, jawel, de andere twee moeten op een traditionelere manier worden bereid, in een french press bijvoorbeeld. Toeval wil, dat Square Mile een tweetal maand geleden (video-)instructies op hun weblog hebben gepost: Videocast #2 – French Press Technique.

Square Mile Coffee Roasters

Instructies:

  • gebruik een grove maling
  • 75g koffie per liter water (1 liter water = 1 kg)
  • 4 minuten laten trekken, dan pas roeren

En de belangrijkste tip: we promise the scales are worth the little extra effort. (Straks eens proberen met de mysore.)

3 gedachtes over “Square Mile Coffee Roasters”

  1. Min of meer off-topic: zag ik daar naast jouw klavier een half in elkaar gedeukt pakje Marlboro liggen? Euh neen, … pc-muis dus. lachen!

  2. En een beetje on-topic: gisteren ben ik op de tram aan de klap geraakt met een Nederlandse dame. Zij komt in Gent wonen omdat haar vriend – barista (meerdere diploma’s behaald in Italië) – binnenkort een eigen espresso-zaak start vlakbij Vooruit, in de Sint-Pietersnieuwstraat.

  3. cicorei dat eet/at ik altijd zo puur uit de pot bij mijn oma, lekker en lekker bruine tanden ook 😉

Reacties zijn gesloten.