loping

Vanochtend had ik afgesproken met B. Diens dochter gaat naar dezelfde school als Henri, en haar moeder, B.’s echtgenote S. zat samen met Tessa een tijdje in het oudercomité. Vorige week gingen we met zijn allen uit eten naar Brasserie Nero voor een heerlijk en gezellig diner.

B. loopt ook, hij heeft al meermaals aan wedstrijden deelgenomen, waaronder de 10km van Gent waar ik zo naar uitkijk. Hij verwonderde zich erover dat ik nog nooit onder het spoorwegbrugje aan de Blaarmeersen (richting Drongen Station, zo stelt de fietsbewegwijzering) had gelopen. “Wij spreken nu af voor volgende week zaterdag. Om hoe laat gaat ge lopen? Ok: om 10u30 aan de Albertbrug.” Meer had hij niet nodig.

Vanochtend liepen wij onder dat brugje door, en ontvouwde zich voor mijn ogen –nadat we een andere brug waren over gelopen– een fantastisch Leielandschap. We zijn door Afsnee en Drongen gelopen, en mogelijks nog wat gemeentes, goed voor een heel ontspannen anderhalf uur ofte 18 kilometer. Met hopen lussen en paadjes en rust en buiten en met moeite een paar andere lopers –al is dat in de zomer wel anders, vertrouwde B. me nog toe.

Minstens één van mijn trainingen zal vanaf nu ook een van de vele Leiepaden volgen. En met die bruggen krijgen mijn spieren nog wat klimtraining ook. Bedankt, B.

Het loping uit de titel is een poging tot woordspeling op wandeling en op de vele lussen (ofte loops in het Engels) die het parcours in het Leielandschap biedt.

8 gedachtes over “loping”

 1. ook een van mijn favoriete trajecten, maar ik denk dat jullie nog net iets verder lopen als je eindigt met 18 km op de teller. Ik beperk me meestal tot de Assels.

 2. Zelf ben ik nog niet zo heel lang geleden gestart met joggen. Voorlopig vooral aan de Blaarmeersen. Jouw traject (of toch een deel ervan 😉 lijkt me wel wat.

  Bedoel je deze bruggetjes ? (zie map)

 3. @bertzijngedacht: de brug onder de spoorweg waar B het over heeft bevindt zich iets verder naar links op jouw plannetje. Aan de S van Sneppebrugstraat nog een beetje naar links

 4. Het is zoals Marc zegt: eerst onder de spoorweg vanop de Blaarmeersen (achter dat ‘kot’ aan de ‘berg’ –voorbij het hek), en dan naar wat op Berts kaart ‘brug 2’ is om de R4 en de ringvaart over te steken. En dan zijt ge vertrokken!

  Schitterend landschap.

 5. Hartelijk dank voor de info! eerstdaags ga ik daar zeker eens lopen!

  BTW , heel leuke blog. Nu ben ik even al je posts over de conditie aan het lezen. Interessante lectuur voor een beginnende jogger 😉

 6. Inderdaad een heel mooie omgeving.

  De zondag is het daar een stuk drukker. In de voormiddag met lopers/fietsers, in de namiddag met wandelaars.
  Als je de tour nog wil uitbreiden kan je via de Blaarmeersen naar de Bourgoyen lopen. Er is een pad dat op de berm achter de camping door loopt tot helemaal op de spitse hoek van de Blaarmeersen (daar waar Watersportbaan en ringvaart elkaar bijna raken). Daar door het poortje, onder de brug van Drongensesteenweg en je bent in Bourgoyen. Je kan daar ook helemaal rond lopen. Soms wel wat modderig.

 7. Klinkt werkelijk super, krijg zin om direct de loopschoenen vast te knopen en mijn hoofd daar eens te gaan leeglopen! Ik dweil meestal de scheldevallei af, maar ga mijn actieradius eens moeten verleggen om dat fantastisch en rustige Leielandschap te smaken. Al vermoed ik dat ik me in die hopen lussen en paadjes wel zou kunnen verslikken, post je eens een map van die 18km-toer, … ajb?

Reacties zijn gesloten.