lucht

Na zowat tien dagen op muffe cinemazaallucht te hebben geleefd, laat ik mijn longen stilletjesaan weer aan de gewone, van fijn stof doordrongen, buitenlucht gewennen. Vandaag stond er maar één film op het programma (morgen twee, en daarna gaat het richting Brussel voor een hands on met de nieuwe 5D), dus ging ik lopen. Gisteren had ik een voorraad gaas en sterilux en isobetadine en jelonet en flamigel ingeslagen en aangebracht –op voorschrift van mijn doktertje— en vanochtend was mijn been al veel minder verkrampt.

De eerste kilometer viel niet echt mee, maar nadien waren mijn spieren het lopen precies opnieuw gewoon, en ben ik maar meteen voor de volle woensdaagse 15 kilometer gegaan. Om tegelijk –hoewel het niet zo was bedoeld– een PB neer te zetten; dat stond op 1u11, maar daar heb ik vandaag 3 minuten af gesnoept tot 1u08. Ik weet het: sommige lopers leggen in die tijd een halve marathon af, maar ik vond dit toch al niet onaardig. Al ben ik nu benieuwd geworden hoe snel ik deze tijd onder het uur kan krijgen.

En als het weer een beetje mee wil, dan hoop ik vrijdag of zaterdag of zondag (hopelijk verandert toch één ‘of’ in ‘en’) te kunnen fietsen. Vanaf morgen is het overigens weer een paar dagen mannen onder elkaar, want daar vliegt Tessa alweer naar het buitenland voor een paar dagen. Ik denk dat ik Henri maar meeneem naar Brussel, morgenavond.

Een gedachte over “lucht”

  1. Mmm… “sommige lopers leggen in die tijd een halve marathon af”… zeg maar gerust: “de minderheid der lopers”, dus je bent inderdaad niet onaardig bezig! Dat moet je toch zien als je zo dikwijls de watersportbaan afdweilt, dat je er meer voorbijsteekt dan omgekeerd? Ben ook es benieuwd wanneer je onder dat uur duikt, ik kan het slechts op een absolute topdag (proberen) benaderen! En als ik rond me kijk zijn er eigenlijk niet veel “gewone lopers” die >15/u kunnen lopen…
    En btw, hoe weet jij zo precies welke afstand je loopt? Ik heb een Polar met Footpod maar die pietst er altijd wat meters van af (ergens 40a80m/km). Ergst van al: hoeveel meters hij tekortschiet hangt af van de loopsnelheid, dus als ik sprintjes afwissel met rustig lopen dan weet ik op den duur begod niet meer hoeveel ik nu exact liep… of heb je een Garmin? en zo ja, content van?

Reacties zijn gesloten.