ondertussen, in Amerika

“Meneer Bollaert, u spreekt hier met X van Citibank.”

“Wij wilden gewoon een aankoop verifiëren, meneer Bollaert, die u gisteren hebt gedaan in Wallmart in Amerika.”

“Ah bon? Maar ik heb daar niks gekocht.”

“Dat vermoedden wij, meneer Bollaert, vandaar dat wij u even wilden opbellen om dat na te gaan. Maar de transactie is niet doorgegaan, meneer Bollaert, en wij hebben uw kaart tijdelijk geblokeerd.”

Het ging om een bedrag van omgerekend zo’n 600 euro. Mijn kaart is nu definitief geblokkeerd, en ze sturen mij zo snel mogelijk een nieuwe. Meteen hebben we ook de laatste paar transacties even overlopen, maar daar zaten alleen maar dingen bij die ik effectief gekocht en/of gegeten heb. En ja, het was legitiem, ik heb op geen enkel moment zelfs mijn kaartnummer moeten vermelden (laat staan mijn code).

Wat een service!
(En ja, ze dekken ook zichzelf in, maar ik blijf het een goede service vinden. Ik heb al twintig jaar een VISA kaart bij Citibank overigens, en ik ben alleen maar tevreden over hun service. Dat mag ook eens gezegd worden.)

6 gedachtes over “ondertussen, in Amerika”

  1. Amai al 20 jaar een credit card, ik had u veel jonger geschat, moest op facebook gaan checken naar je geboortejaar: Jullie zien er veel jonger uit!

  2. 1. ik treed jero’s vraag bij. (als je een vraag kunt bijtreden … wat ik betwijfel, maar soit)

    2. gelijkaardige ervaringen met visa: superservice en in mijn ogen héél veilig.

  3. Ik heb geen enkel idee hoe ze aan mijn creditkaart gegevens zijn geraakt. Ik heb die kaart drie maand intensief gebruikt gedurende onze tijd in Seattle, maar tsja, dat is ook de bedoeling hé, van zo’n kaart, dat ze gebruikt wordt 🙂

    En ik gebruik ook dan internet-nummer-generator ding, zoals Clopin. Zeer handig! En veilig.

Reacties zijn gesloten.