jazz tot het uw oren uitkomt

Vandaag kreeg ik een persbericht in mijn inbox, waarin o.a. de laatste namen voor het Gent Jazz Festival ( Blue Note (Records) Festival) werden bekend gemaakt. Euh, dat zijn Gabriel Rios Piano & Percussion feat. Jef Neve en Kobe Proesmans (een hele mondvol) en The Herbaliser, voor wie niet wil doorklikken naar het programma.

Maar kijk, in datzelfde persbericht stond ook nog dat Jazz in ’t Park en Gent Jazz Festival de handen in elkaar slaan om tijdens de Gentse Feesten een nieuwe reeks —gratis!— jazzconcerten te organiseren. Op het Emile Braunplein –dus in de Duvel Droomschiptent, zo nemen wij dan maar aan– telkens van 20 tot 22u. Het programma ziet er alvast goed uit:

22 juli: Octurn
23 juli: Chopstick presents Prak
24 juli: Chris Joris Experience
26 juli: Dacosse
27 juli: Ciclic present Scattering Theory: Nostalgia del Futuro II (en met het risico pedant over te komen, maar wil iemand die mensen eens vragen een toegankelijke website te maken? Ik raak er niet op of onder.)

De zomermaanden zijn zich zo stilaan aan het opvullen, jazzgewijs: Parkjazz in Kortrijk, Gent Jazz Festival, Gentse Feesten, Jazz Middelheim, Jazz in ’t Park,… heerlijk!