twee uur

Twee uur ben ik al bezig om een HP printer aan een volledig legale windows-pc te koppelen (die Vista Business draait). Twee uur. Direct via USB werkt het ondertussen (dat heeft anderhalf uur geduurd), maar niet als ik het via Airport Extreme tracht.

Toen ik de printer gekocht had, heeft het welgeteld 8 minuten geduurd om hem uit te pakken, de cartridges erin te duwen, de stekker in het stopcontact te steken, de USB-kabel in de Airport Extreme, en de printer op twee macs een testpagina te laten drukken. Dat is bijna langer dan om deze post te schrijven.

Maar niet op PC dus. Ik voel mij gelijk in 1987.

4 gedachtes over “twee uur”

  1. HP printers zijn notoir lastig om installeren. Meestal komt het erop neer om absoluut hun eigen cdrom in te steken, die drivers te installeren en pas dan de usb-stekker in de pc te steken. Anything else and you’re toast. HP en drivers … marriage made in hell.

    Btw, dat anderhalf uur om hem rechtstreeks te installeren, is dat geteld vanaf het moment dat je begon en eerst via airport probeerde, of effectief enkel de rechtstreeks installatie ?

  2. Als het op de mac werkt, kunt ge best eens Bonjour voor de PC proberen.

    Werkt voor mij.

  3. Eerst via airport geprobeerd, mét bonjour, dat na tien minuten opgegeven (als het niet onmiddellijk werkt, dan werkt het niet, is mijn apple-ervaring), en rechtstreeks geprobeerd 🙁

Reacties zijn gesloten.