photoblog (voorspel)

Na lang tobben, overweeg ik toch om per 1 januari opnieuw met een photoblog te beginnen. Niet zoals Pieter B., die naast zijn pietel.be nu ook Fototoestanden heeft opgezet, waarheen hij al zijn fotografische wedervaren heeft verhuisd, maar eerder het klassieke een foto per dag/week of gewoon als-het-mij-uitkomt. Een beetje zoals The Parallax View destijds.

Maar het is eigenlijk nog geheel niet zeker. Zo’n photoblog mist immers de community die pakweg achter flickr zit, en ik ben niet zeker of ik tussen tig verschillende blogs wil differentiëren (dit blog, flickr v12, flickr bt, en dan wil ik nog aan een portfolio werken, en, en, en …). Maar ik heb er wel wreed goesting in.

Bovendien is het eigenlijk ook een aanloop naar iets anders, waarvoor ik binnenkort waarschijnlijk nog wel een oproep zal lanceren. Het principe zou dat moeten zijn van een foto per pagina, maar met de mogelijkheid om die ene foto te linken aan een reeks of iets fotoreportage-achtigs. De mogelijkheid, niet de verplichting! En het moet ook meerdere gebruikers aankunnen.

Geen zin op iets in elkaar te steken (ondertussen ontbreekt mij ook de kennis daarvoor), dus doorzoek ik even de features van the usual suspects: wordpress; movabletype; pixelpost; drupal

Tips zijn welkom.

8 gedachtes over “photoblog (voorspel)”

 1. ik heb een pixelpost draaien ergens, en dat is zeer toegankelijk en werkbaar. Gemakkelijk te installeren enzo en ziet er mooi uit. bvb. bij Brecht vind ik dat bijzonder geslaagd.

 2. Ik gebruik Yet another photoblog (yapb): een heel goede wordpress plugin die bevoorbeeld ook de exif gegevens kan weergeven.
  Pixelpost is volgens mij ook heel goed, maar ik heb toch voor yapb gekozen omdat ik wordpress al goed kende.

 3. Bedankt al voor de tips iedereen.

  @Beau: ’t komt eraan! De oproep verschijnt begin januari, en ik heb zelfs mijzelf al een lanceringsdatum opgelegd.

 4. Hoera! Is’t mogelijk van mij eens een mailtje te sturen met de concrete plannen daarvoor? 🙂 Merci.

 5. dat was exact hetzelfde wat ik voor ogen had toen ik enkele maanden geleden met een fotoblog wou beginnen!
  heb nuldebotten verstand van servers, noch van weblogs en ben dan maar via jouw hint op wordpress (online versie) beginnen prutsen om uiteindelijk tot mijn resultaat te komen… : bericht posten met foto, met eronder een link naar een pagina met de rest van de serie…
  Dus als je een elegantere oplossing vindt: i wanna know! :o)

Reacties zijn gesloten.