9,30

Bloomberg, zo heet het vorige maand geopende restaurantachtig iets aan de Kouter. Wij hielden er vanmiddag halt op weg naar huis van Jazz in ’t Park om er een koffie te drinken. Het is een trendy etablissement, dat zich precies een beetje de allures van het nabije Café Théâtre of de Belga Queen wil aanmeten. De prijzen op de kaart zijn navenant.

Wij bestelden er een latte (2,30 €), een con panna (3 €) en een aardbei milkshake (4 €). Ter referentie: op de hoek, in het Grand Café ‘De Kouter’, kost een cappuccino 2,10 €; in de Mokabon heb je voor 1,80 € een koffie (met een toef slagroom op een schoteltje); op Jazz in ’t Park heb je voor 3 € twee soepjes of twee porties (2×5) oliebollen, of een hamburger, of…

Cappuccino heet bij Bloomberg overigens koffie con panna, mooi tussen haakjes geflankeerd door ‘met melkschuim‘. Cappuccino komt ook voor op hun kaart, maar daarnaast staat de vermelding ‘met slagroom‘. Panna is bij mijn weten nog steeds Italiaans voor room, en een cappuccino wordt niet met slagroom, maar met melkschuim geserveerd. Dus heb ik maar een cappuccino besteld, en er voor de duidelijkheid expliciet bij vermeld “maar met melkschuim alstublieft”. De serveerster beet haar tong af om mij niet te ‘verbeteren’, maar op de rekening stond toch vermeld ‘con panna‘. Het is dus precies toch geen drukfout.

Let wel, de con panna wordt gebracht op een blinkend aluminium schaaltje, met een miniscuul suikerpotje, en een melkkannetje en glaasje waarin nog geen duim vloeistof werd gegoten. Het oog wil ook wat. Nu ja, ‘ook’: meer zit er niet in, want de koffie zelf bevat dan weer weinig smaak, en zelfs de latte is aan de waterachtige kant.

Misschien moeten ze maar eens gaan kijken bij Coffee Drinks Illustrated. Of te rade gaan bij Marijke van La Dolce Barista, die haar karretje op zondag net aan de overkant van de straat opstelt en onvergelijkbaar betere koffie serveert. Met een stukje cake erbij.

7 gedachtes over “9,30”

 1. Yep. Marijke (alhoewel ik niet wist dat zij zo heette) heeft echt lekkere koffie én is een vriendelijke madam én ze staat regelmatig ook op de oude markt én op de zaterdagnamiddagmarkt op de Vrijdagmarkt (wat een beschrijving zeg).

 2. Ik krijg ook altijd zin in een koffie of een warme chocolademelk wanneer ik haar karretje zie staan.
  Handig om weten dat we Bloomberg alvast links kunnen laten liggen (of rechts, afhankelijk van waar we wandelen).

 3. Ach ja, Bloomberg: veel concept (weliswaar gestolen) weinig inhoud. Als je de Starbucks wil uithangen, moet je maar meteen Starbucks filialiseren. Er zullen wel genoeg yups zijn om het drie maanden open te houden.

 4. net als ik wou reageren dat “panna” mij idd ook eerder aan slagroom deed denken was u mij voor. niet dat ik de italiaanse taal zo machtig ben maar De Madam hier maakt graag een overheerlijke Pannacotta, een op room gebasseerd caloriebom. vandaar de herkenning.
  Met een goeie koffie kan men mij altijd plezieren, maar helaas valt dat tegenwoordig dik tegen in de meeste etablissementen. De beste koffie maak ik nog steeds gewoon thuis met de Francis Francis X6 en pads van illy, kimbo of zelfs van den deleis.

 5. we staan vanaf nu
  ook alle dagen op het zuid
  aan de bib
  (van 7 u 15 tot 18 u)
  met ons nieuw dolcebarista-vw-busje
  met echte cappuccino’s
  verse choco’s en zelfgebakken cake

  groeten marijke

 6. de kaart heeft nog meer foutjes, zo staat bij het eten foie gras, de foie met een s geschreven (fois).. zo’n prachtig zaak maar een zeer triestige kaart (uitzicht). het eten echter is wel zeer lekker en in orde.
  Ook het personeel is zeer vriendelijk en beleefd. In het weekend merk je wel op dat er wat studentjes zitten, maar is helemaal niet erg! dus helemaal afraden zou ik het niet doen.zou het zelfs aanraden!
  Heb ook gevraagd naar de koffie en ze geven er kimbo koffie. en vond die best wel lekker. Maar ieder zijn keuze en smaak.

Reageren niet meer mogelijk.