homarus 6: gevulde paprika’s

Zaterdag had ik drie grote, blozend rode paprika’s gekocht bij mijn groentenboer, met de bedoeling er paprikasoep mee te brouwen. Eenmaal thuis, kreeg ik evenwel enorme zin om er het paprika equivalent van tomates farcies mee te maken. De paprika’s verdwenen in de koelkast (het was te laat, en mijn slager was al gesloten), tot vandaag.

paprika's

Voor gevulde paprika’s (het gerecht, p. 220), heb je bijzonder weinig nodig. Vier paprika’s, zo vraagt het boek –ik had gelukkig ook nog een gele paprika liggen– die je in de lengte halveert en gedurende 10 minuten kookt in licht gezouten water. Ik heb ze gestoomd, zoals ik met de meeste van mijn groenten doe. Dat levert, als u even goed kan tellen als Henri, acht halve paprika’s op. Te veel, zo zou blijken.

Van bij de slager had ik vanavond een halve kilo (licht gekruid) gemengd gehakt meegebracht, dat samen met een ei, wat dille, twee verkruimelde (ronde) beschuiten, een fijn gehakte ui, en een scheut olijfolie in de mengkom verdween.

Verwarm de oven voor op 200°C, vuld de paprikahelften met het gehaktmengsel (strooi er desgewenst wat geraspte kaas over), en plaats dit gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Klaar. Serveer er rijst bij, of couscous, of quinoa.

Smakelijk!

paprika's

(Oh ja: ik heb vijf helften gevuld. De andere helften heb ik ontveld en in de ijskast gezet. Goed voor op een pizza of in een spaghetti later deze week.)

6 gedachtes over “homarus 6: gevulde paprika’s”

  1. mmm, denk dat ik deze middag ook eens langs de groenteboer passeer om paprika’s mee te brengen…

  2. heerlijk 😉 en een flinke scheut tabasco erop 🙂
    in de bijhorende ratatouille zoals dat bij ons wordt klaargemaakt

  3. Ik vind dit ook een superlekker ding, maar maak het iets geavanceerder. Het gehakt wordt gemengd met diverse groentjes die zich nog in de frigo bevinden (courgette, champignons, aubergine, wortels, tomaat) en het geheel wordt in een ovenschaal gezet en daar wordt dan een blik tomatenblokjes gemengd met wat bouillon overgekapt en tot slot een lepel ricotta op gelegd. Smullen maar.

  4. 20 minuten is wel een beetje heel weing,bij mij was na 25 minuten het gehakt nog niet half gaar…

  5. Je bakt best het gehakt op voorhand in een pan met de fijngehakte ui wat bruin volgens mij, tenminste als je echt een volledige paprika vol wil steken, anders gaat dat inderdaad in de oven niet gelijk met de paprika gaar zijn.

  6. Lekker alleen om het gehakt eerst te bakken verlies je veel smeuigheid vind ik altijd! Ontvel de paprika, dan kun je makkelijk 40 minuten oven doen en is het gehakt mals en goed en de paprika ook!

Reacties zijn gesloten.