zoethout

Maar hoe zit het nu eigenlijk met die voorraad zoethout? En vooral wat zijn de effecten van dat snoepgoed op de verderfelijke pestilenties in uw mond?

Wel, ik heb het welgeteld vier dagen volgehouden, dat knabbelen op die stokskes. Maar tezelfdertijd had ik ook thee gekregen, en die is er vlotjes doorgegaan. Zo vlotjes, dat mijn bloeddruk waarschijnlijk de pieken heeft gehaald waarvoor er op de verpakking werd gewaarschuwd. Zo vlotjes, dat ik nu zelfs de overgebleven stukken verpulp om er thee van te trekken. Lekker, natuurlijk gezoet, en uw urine ziet er fluogeel van. (Erm, dat laatste behoort niet meteen tot de mogelijke aantrekkingskracht van zulk een thee zeker?) En vorige donderdag heb ik bij de origino dropjes ontdekt, en wie nog eens zoethout zoekt in een makkelijker consumeerbare vorm, kan zich meteen een voorraad drop aanschaffen. Ze hebben er ook zonder (echte) suiker.

Wat het effect is, weet ik niet. Ik heb tussen toen en nu in elk geval geen zware aanval gehad –ondanks de fluctuaties in het weer. Ik wil er ook niet overdrijven, met dat zoethout, want mijn lage bloeddruk zou bij lang aangehouden gebruik misschien wel een hoge kunnen worden. Al heb ik gerust wat speling (80/60 was het, de laatste keer dat het gemeten werd —mijn dokter zal mij desgevallend wel tegenspreken).

2 gedachtes over “zoethout”

  1. Geachte,ik lijd al jaren aan chronische aften.Ik heb ook al alles geprobeerd.Spoelingen,vitamines,pellets om op te zuigen,cortisone zalf.Ze kwamen zelfs onder mijn tong en ik moest ze soms verdoven om te kunnen eten.Aften verpesten je leven.Ik had verscheidene jaren geladen een groot onjderzoek laten doen in het Universitair ziekenhuis van Antwerpen.Daar zeiden ze dat het met mijn immuniteit te maken had en de juiste oorzaak van aften neit bekend was.Ze hebben me daar een medicament tegen malaria(dopsone) voorgeschreven,wat mij er eventueel vanaf kon helpen,maar dat hielp ook niet.Ik sukkel al 15 jaar me aften,die om de 3-4 weken opduiken om er dan een week last van te hebben.Maar nu komt het.Ik drink sinds 2 maanden elke dag een actimel en mijn aften zijn verdwenen en ik krijg ze ook niet meer.Ik wijd dat aan die casei immunitas die er in zit.Die versterkt de immuniteit.U kan het ook eens proberen,baat het niet dan schaadt het niet.Moest het bij U werken,laat eens iets horen ?
    Groetjes,
    Johan Tolleneer.

Reacties zijn gesloten.