lopen

Eigenlijk zie ik dat wel zitten, dat lopen. Vorig jaar heb ik het enkel gedacht (hardop zelfs, maar dan wel enkel in Tessa’s nabijheid), doch deze keer is het beslist: volgend jaar doe ik mee aan de stadsloop van Gent.

In tegenstelling tot andere mensen hoef ik bovendien geen weddenschap af te sluiten ter motivatie. Al zie ik mij evenmin aansluiten bij een groep, hoewel dat best aangenaam lijkt. Maar de madam heeft dit weekend wel één of andere Start to Run gids gekocht bij De Standaard Boekhandel, die ik in de rapte al eens doorbladerd heb.

Met een iPod in de oren is niks voor mij (ik heb het geprobeerd), dus ik zal het zonder Evy’s gefluister moeten stellen. Een goede –maar goedkope– stopwatch staat op het verlangenlijstje. Voorlopig hoe ik het nog vrijblijvend, maar vanaf augustus, zo houd ik mijzelf voor, leg ik me één van de schema’s op, en loop ik de vijf km in maximaal 10 weken. En probeer me dan nog maar eens tegen te houden.

9 gedachtes over “lopen”

 1. die goede goedkope stopwach (zonder teveel tralala) staat ook op mijn verlanglijstje ! En wat die 5 km op 10 weken betreft: appeltje eitje ! Vasthouden aan het schema en niet overmoedig worden is de boodschap. Succes ! en ik hoop het vervolg te euh…mogen volgen 🙂

 2. Ewel, ik loop vandaag de laatste les van de voorlaatste week zie. Maar ik heb mijn papa mijn traject eens doen rijden met zijn fiets om de afstand te weten en blijkt dat ik daar toch nog wat moet aan werken om ook effectief vijf kilometer te halen.

  Dat is de miserie met die schema’s hé. Ze zeggen wel hoe lang je moet lopen maar ze zeggen niet hoe vlug je moet lopen (eigen tempo zegt Evy nochtans altijd maar soit) om vijf kilometer te halen tegen het einde van de lessenreeks. Trr.

  Ik hou er alleszins de discipline in. En gij ook hé!

 3. Je kan een goedkope stopwatch/hartslagmeter van mij in bruikleen krijgen. Peter zal die toch niet meer gebruiken tot volgend jaar in maart ergens. 🙂
  Ah ja, ik doe ook mee.

 4. Je moet ook niet naar Evy luisteren op die iPod, maar naar goede muziek. En dat moet je op het ritme proberen te lopen. Uiteindelijk loop je dan sneller dan je denkt, en wordt je minder snel moe omdat je zo geconcentreerd naar de muziek aan het luisteren bent 🙂

 5. Ik geef u honderd meter, Bollaert, voor ge pijn begint te voelen en ge niet meer verder durft lopen.

 6. De aantal start-to-runners neemt toe in blogland! Wij hebben onze stopwatch in de Hema gekocht voor 15 euro en dat ding doet wat het moet doen. Start en stop. 🙂

 7. Ik loop wel met onze lieve Evy en moet toch zeggen dat het systeem via de iPod heel leuk is en handig omdat je nergens aan moet denken.
  Ze zeggen wel wanneer je mag lopen en wanneer niet !

  Maar goed, een stopwatch doet ook zijn ding hé 🙂

  Morgen les 9 van de podCast reeks voor mij se !

Reacties zijn gesloten.