0.2%

Allez. Ik zal het dan maar vermelden zeker? (Anders beweert de madam weer dat ik van zo’n dingen niks zeg. “Waarom zet ge ne keer niet op uw weblog dat ge voorzitter zijt hé?”)

Aldus, voor wat het waard is, dit weblog staat op nummer 32 (influence ranking 17 op 25) in de ‘objectief gemeten’ Top 100 meest invloedrijke Vlaamse weblogs. (Can there be only one Bruno (VolumeXII)?, vraagt voornaamgenoot Lowagie zich terecht af.)

Over die ranking van Metatale zegt Frank Louwers (van metatale en Openminds) in een commentaar bij Michel:

Bedenk trouwens dat we meer dan 50000 Vlaamse blogs analyseren. Het feit dat je in de top 100 staat, wil dus zeggen dat je al bij de beste 0.2% bent.

Veel interessanter is evenwel de alweer Grote Gentsche Aanwezigheid (cfr Michel), met als headliner in De Standaard (zo wordt ons verteld): Invloedrijkste blog is Gents

www.gentblogt.be is de invloedrijkste weblog van Vlaanderen. Dat zegt het bedrijfje MetaTale op basis van een analyse met zijn gelijknamige software. MetaTale werd onlangs opgericht door de Vlaamse internetondernemers Bart De Waele, Dirk Sabbe, Tijs Vrolix, Frank Louwers en Bernard Grymonpon.

Zij proberen in te spelen op de toenemende vraag van adverteerders en communicatiespecialisten naar een instrument om na te gaan welke bloggers echt invloed uitoefenen op de internetgemeenschap. Steeds meer bedrijven proberen in de blogosfeer hun product of hun boodschap te verkopen omdat ze merken dat de klassieke reclamekanalen minder respons opleveren. Het komt er dus op aan om bloggers aan te spreken die zelf in staat zijn om hun lezers te overtuigen. Behalve het meten van die invloed kan de software van MetaTale ook nagaan wat de thematische en geografische reikwijdte van een bepaalde blog is.

Om zijn software onder de aandacht van de media (en de bloggers) te brengen, publiceerde MetaTale op zijn website een lijst van de honderd invloedrijkste Vlaamse weblogs (niet opgedeeld naar thema). Na de Gentse stadsblog komt lvb.net, de blog van webpublicist Luc Van Braekel. Op drie staat blog.zog.org, het webdagboek van Michel Vuijlsteke. (wdp)

Tot zover deze boodschap van algemeen nut ende vermaak.

Een gedachte over “0.2%”

  1. Misschien een linkje naar het artikel op gent.blogt zelf? Lijstjes zijn maar waard wat de samenstellers waard zijn. Maar drink er maar een pint op. De voorzitter betaalt .
    En gent.blogt is allicht wel één van de meest geclusterde blogs in Vlaanderen. Maar of dat nu marketinggewijs rendabel is…

Reacties zijn gesloten.