Albums 2012 (X): mix

Tijd voor een bescheiden bijdrage aan de albumlijst. We beginnen met een lp.

Muziek door Bruno Bollaert

 1. Boys don’t cry / Rumer / 2012
  Allemaal covers van liedjes uit de jaren 70, van Tim Hardin tot Terry Reid. Wreed de moeite.

Muziek door Bruno Bollaert

 1. The Absence / Melody Gardot / 2012
  Ha, Melody Gardot heeft een nieuw album uit, zo vlak voor ze op Gent Jazz komt optreden. Dat is ook toeval zeg. (Zondag 8 juli, Gent Jazz. Koop uw ticket nu voor de dag uitverkocht is!)
 2. Beethoven : Diabelli Variations / Andreas Staier / 2012
  Een grappige anekdote eigenlijk. Ergens in 1819 componeert Anton Diabelli een wals, die hij rondstuurt naar componisten zoals Franz Schubert, Carl Czerny en Ludwig van Beethoven, met de vraag om er een variatie op maken. Er bestaan allerlei mythes rond Beethoven en de opdracht van Diabelli; Beethoven zou de melodie initieel te simplistisch gevonden hebben en weigerde daarom eerst om deel te nemen aan de uitdaging, maar doet dan toch mee om aan te tonen dat hij (en alleen hij natuurlijk) van zo’n dwaze compositie als die van Diabelli toch 33 variaties kon schrijven. Anderen suggereren dat hij 33 variaties maakte om zich beter te tonen dan Bach met zijn 32 Goldberg Variaties (2 thema’s en 30 variaties). Wat de reden ook moge geweest zijn, Diabelli zag zich genoodzaakt om twee volumes variaties te publiceren: eentje met de 33 stukken van Beethoven, en een tweede met de in totaal 50 variaties van de 50 andere deelnemende componisten.
 3. Britten : War Requiem / Ian Bostridge; Gianandrea Noseda: LSO / 2012
  Een niet-kerkelijk requiem, geschreven in opdracht voor de inhuldiging van de herbouwde Coventry Cathedral, die vernietigd was in WOII. De onlangs overleden Dietrich Fischer-Dieskau was een van de drie solisten tijdens de première van het stuk in 1962.
 4. Saint-Saëns : Complete Piano Works, Vol. 2 / Geoffrey Burleson / 2012
  Deel twee van het volledige pianowerk van Camille Saint-Saëns door Geoffrey Burleson op het Grand Piano label van Naxos. Er volgen nog drie albums.

(vorige lijst)