Nieuwe looproute

Heel in het begin liep ik langs de Eedverbonkaai, de Neermeerskaai en de Gordunakaai (heen en weer tussen de Europabrug en de brug aan de IJzerlaan), maar al gauw lonkte de afstand van Watersportbaan mij. Ik heb daar een veelvoud aan rondjes gelopen (mijn record was zeven in één sessie), maar het werd daar iets te populair, en de mannelijke lopers zijn er iets té macho (van het soort dat de ganse breedte van de finse piste nodig voor hemzelf en zijn ego). Ik heb al lang mijn goesting elders gevonden, waar ik bijna iedereen ken die ik tegenkom (van ziens toch), en waar iedereen elkaar vriendelijk goedendag knikt (of zelfs zegt, als er tijd genoeg is) in het passeren of kruisen. Vergeef mij als ik u niet meteen verklap waar ik loop, het is er redelijk rustig, al heeft Gent recentelijk die route officieel ontsloten.

Bourgoyen door Bruno Bollaert

Vanochtend probeerde ik een nieuwe route uit. Heletegans per toeval ontdekt via Looproutes voor iedereen, waar ik terecht kwam op een traject dat mij naar de Bourgoyen bracht. Ik heb eigenlijk nooit beseft dat die zo dichtbij huis lagen. Het enige ietwat tricky gedeelte is om van de Watersportbaan naar de Bourgoyen te geraken, waardoor een mens onder de moordend gevaarlijke Deinsesteenweg moet, en daar dan een redelijke drukke straat moet oversteken naar de Valkenhuisweg/Bunderweg. Ik had nog maar weinig in de Bourgoyen rondgetrokken, dus had ik een spiekbriefje mee, met daarop de namen van de straten die ik in of langs moest, samen de in te slagen richting. Heel duidelijk, vond ik van mezelf. Al had ik er geen rekening gehouden dat er nergens straatnaamborden op dat domein te vinden zijn. Nog goed dat ik lang en hard (een anglicisme!) naar Google maps gekeken had.

Een fantastische route trouwens, die ik vanaf nu zeker één keer per week ga afleggen.

5 gedachtes over “Nieuwe looproute”

  1. Als je in de zandloperstraat bent, loop dan eens door tot hier he 🙂

  2. Hihi, ben al blij dat er nog mensen zijn die zich totaal niet realiseren hoe dicht je soms bij iets woont of loopt. Maar dat de Bourgogne een schone plek zijn om te lopen, dat wist ik wel al want heb de herinrichting van dichtbij ‘mogen’ opvolgen.

  3. Loop je mee in de midzomernachtrun in Gent? Of zijn dergelijke massasportevenementen niet aan jou besteed?

  4. Het trekt mij wel aan, maar waarschijnlijk loop ik niet mee. Massa-toestanden zijn in het algemeen inderdaad niet zo voor mij –ik voel mij gewoon niet op mijn gemak in een grote groep mensen (Gentse Feesten = ramp).

Reacties zijn gesloten.