Boeken 201011

Hey, hey, hey! Hoewel ik mijn doel niet heb gehaald (ik wou ze allemaal lezen), heb ik vorige maand toch zes boeken kunnen verorberen. De Southern Vampire Series van Charlaine Harris (u mogelijks beter bekend als de serie True Blood) leest gelijk een stripverhaal.

De avonturen van Sookie zijn een beetje als Twilight voor volwassenen. Vooral in het begin zijn er grote parallellen: vampieren en shapeshifters (mensdieren gelijk weerwolven), gedachten lezen, romantische toestanden, etc. —Twilight werd overigens pas in 2005 geschreven. Het gaat allemaal echter wel een serieuze stap verder dan Twilight: de seksuele inuendo’s spatten van het papier, hier hoeft u geen vier boeken te doorworstelen om uw maagdelijkheid te verliezen. In het begin was ik er niet meteen uit of de gespeelde naïeviteit mij lag, dan wel of het op mijn zenuwen ging werken. Die naïeviteit verdwijnt gelukkig steeds meer naarmate de personages zich gaan ontwikkelen, en ik ben redelijk verslaafd geraakt aan het flutgedoe.

Ik ben overigens aan de Southern Vampire reeks begonnen omdat ik achteraf de serie (True Blood) wou bekijken. Toen ik het derde boek uit had, ben ik aan de televisieserie begonnen, om te ontdekken dat het eerste seizoen waarschijnlijk enkel het verhaal uit het eerste boek beslaat. En dat het redelijk tam is vergeleken met het boek –al kan True Blood niet meteen preuts genoemd worden.

Zes gelezen, er volgen er nog vier, en er is de bundel met kortverhalen die chronologisch gezien tussen de boeken in vallen, heb ik nu pas ontdekt. Ik heb ze tot nog toe allemaal gekocht voor de Kindle bij Amazon, maar ik weet niet of ik dat ga blijven doen. De tekst zit vol fouten, zoals: dierrent? WTF? Aha: differrent; aanhalingstekens die op de verkeerde lijn staan; koppeltekens waar ze niet thuishoren, etc. En om daar dan tussen de 6 en de 10 USD voor te betalen…

  1. Dead Until Dark / Charlaine Harris / 2001 / **
  2. Living Dead in Dallas / Charlaine Harris / 2002 / **
  3. Club Dead / Charlaine Harris / 2003 / **
  4. Dead to the World / Charlaine Harris / 2004 / **
  5. Dead as a Doornail / Charlaine Harris / 2005 / **
  6. Definitely Dead / Charlaine Harris / 2006 / **

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)

2 gedachtes over “Boeken 201011”

  1. Moh, zo vol met fouten? Ik ben tot nu toe nochtans geen Kindle boeken tegengekomen waarbij dat het geval was.

Reacties zijn gesloten.