Films 201011

Veel minder films dan vorige keer, maar dat geeft niet (ik overweeg heel even mijn hersenen te pijnigen over de vraag in welke omstandigheden het in godsnaam wél zou kunnen geven).

 1. Bitch Slap / Rick Jacobson / 2009 / *
  Euh. Goede poging? Ik geef toe, ik was nieuwsgierig door de titel, wat net zozeer kon duiden op een uit de hand gelopen pokerpartij als een trio mokkels dat graag uit een stripverhaal was komen gestapt. Had potentieel, maar het is er gelijk niet uit gekomen. (Met Erin Cummings uit Spartacus: Blood and Sand)
 2. The Front / Tom McLoughlin / 2010 / *
  Nog zo’n Patricia Cornwell verfilming. Niet goed genoeg voor Canvas, niet goed genoeg om een reeks van te maken, niet goed genoeg om te bekijken eigenlijk. Als er nog een volgt, zal het niet meer voor mijn ogen zijn.
 3. The Marine 2 / Roel Reiné / 2009 / *
  Ongetwijfeld een vervolg op The Marine 1, is dit leeghoofdig tijdverdrijf zonder negatieve of positieve gevolgen. Vijfduizendste variant op “stoere soldaat moet vrouw uit handen van rebellen redden”, een beetje gelijk de eerste Die Hard.
 4. Cabin Fever 2: Spring Fever / Ti West / 2009 / 0
  Een waterige sequel (van het aanvaardbare origineel uit 2002) waarin alle clichés uit de kast haalt en waarschijnlijk al voorbijgestreefd was nog voor hij gereleased werd. Saai.
 5. Red Riding: In the Year of Our Lord 1980 / James Marsh / 2009 / N.A.
  Ik snap er niks van, behalve dan dit de middelste is van drie films die op zich een verfilming zijn van de vier Red Riding boeken van David Peace, die ik niet gelezen heb. I plead ignorance, en moet eerst het gat in mijn kennis hierover dichten. Het ziet er zeer intrigerend uit in elk geval.
 6. Wrong Turn at Tahoe / Franck Khalfoun / 2009 / **
  Onopvallende maar goedgemaakte crime film van dertien in een dozijn. Door de regisseur van de ondergrondse parking suspense P2.
 7. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs / Carlos Saldanha & Mike Thurmeier / 2009 / **
  Blijft mooi en zonder al te veel pretentie. Leutige ontspanning.
 8. Saw VI / Kevin Greutert / 2009 / **
  Zijn er nog mensen die voor het verhaal kijken? Af en toe komt het als rode draad nog eens op de proppen, maar het meest ‘interessant’ blijven toch de ziekelijke spelletjes die op de kijker worden losgelaten. Het is een format gelijk een ander.
 9. One Way / Reto Salimbeni / 2006 / **(*)
  Ik ben een beetje enthousiast over deze film; hij balanceert voortdurend op de grens tussen een VijfTV film en de betere courthouse film. De fotografie zit goed, de acteurs zijn behoorlijk (niet allemaal natuurlijk), en verhaal blijft verrassen. Deze film krijgt zeker en vast het voordeel van de twijfel.
 10. Nobel Son / regisseur / 2007 / **
  Weinig pretentie in deze film, goed geacteerd, en blijft onderhoudend. Het zag er eventjes naar uit alsof het zo’n simplified complicated plot ging worden, maar het script werd ontdaan van de meeste fratsen. Geen hoogvlieger, maar blij dat ik hem gezien heb. Met Alan ‘Snape’ Rickman en Eliza Dushku (Buffy the Vampire Slayer, Dollhouse).
 11. Lesbian Vampire Killers / Phil Claydon / 2009 / **
  Ok. Ik ging eerst niet kijken, want ik vond de titel eigenlijk weinigbelovend. Maar op een dag vond ik gelijk niks anders om mijn boterhammen bij op te eten, dus keek ik maar. En eigenlijk, is dit niet eens half zo slecht als de titel suggereert. Geheel in tegenstelling tot pakweg Bitch Slap (zie hierboven), is het verhaal aanvaardbaar, net zoals de –ahem– acteerprestaties; maar het is vooral de geslaagde fotografie die het hem doet. Een aangename prent om uw boterhammen bij op te eten dus –ondanks het gulvergoten witte vampierenbloed.
 12. SM-rechter / Erik Lamens / 2009 / ***(*)
  Er zit maar één minder moment in deze film, en dat is wanneer dochter Iris (gespeeld door Marie Vinck) het cliché uitstoot “jullie zijn mijn ouders, jullie hebben geen sex.” Voor de rest is dit een meer dan puike prestatie van iedereen. Lees ook Vlot verteld relaas van “De sm-rechter” en SM-rechter: de juridische waarheid achter de film.
 13. Into the Blue 2: The Reef / Stephen Herek / 2009 / *(*)
  In 2005 speelde Jessica Alba nog mee met een film die zowat hetzelfde verhaaltje vertelt –als ik er mij nog iets van kan herinneren, tenminste. Water, bikini’s stoere binken, schattenjacht, problemen, goede afloop. Zoiets?

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)