Boeken 201010

We hebben nog eens drie boeken uitgelezen! Het komt opnieuw wat dichter bij de halfbakken wens van vier per maand, al interesseert dat quota me eigenlijk geen zier.

Maar ziet, Solar is erdoor geraakt, nog voor McEwan een nieuw boek uit heeft zelfs. Een moeilijke bevalling, het was niet geheel mijn ding, als is de hand van de meester ook hier onmiskenbaar aanwezig. De lijn tussen de drie periodes is, achteraf bekeken, mooi en handig getrokken, maar de inhoud gaf mij niet echt goesting om te blijven doordoen.

Van pure miserie heb ik dan maar twee pulpboeken gelezen nadien, want ik had even mijn buik vol van de ‘literatuur’. (En ik ben nu aan een derde pulpding bezig, maar om geheel andere reden.)

  1. Solar / Ian McEwan / 2010 / **
    Te veel cringe voor mij, vooral in het begin. Het wordt beter/draaglijker naar het einde toe, maar het is mijn genre niet.
  2. Rot & Ruin / Jonathan Maberry / 2010 / **
    Geen Joe Ledger, deze keer, maar een boek dat eerder voor een jonger publiek lijkt bedoeld. Een beetje gemoraliseer, maar niet zo dat het op het systeem begint te werken. Een boek over zombies, maar alweer (zoals bij de films) zonder het echt over breinetende levende doden te hebben. Best onderhoudend, maar het is toch uitkijken naar The King of Plagues in 2011.
  3. Worth Dying For / Lee Child / 2010 / **
    Jack Reacher gaat een lethargisch stadje redden van de moeilijkheden die hij min of meer zelf veroorzaakt. Spannend, maar met een kleine anti-climax.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)

2 gedachtes over “Boeken 201010”

  1. Wacht, wacht: ik heb een pak boeken van McEwan gelezen, en Solar is het eerste dat ik niet graag heb gelezen. Saturday en Atonement zijn fantastisch, aanraders zijn ook The Cement Garden en The Child in Time; Enduring Love is ook niet slecht; On Chesil Beach was minder goed.

Reacties zijn gesloten.