De Beren Gieren, Jamie Saft Zingt, De Tram Rijdt Niet

Lieven Van Pee door Bruno Bollaert

De Beren Gieren speelden vorige week dinsdag een thuismatch tegen Jamie Saft, wat voor twee geheel verschillende muziekmomenten zorgde. Fulco Ottervanger zat met het hoofd geheel in zijn muziek, vergat daardoor de bandleden voor te stellen, maar vermeldde terloops toch nog dat de groep een “vers geperste” cd heeft.

Jamie Saft, inclusief de baard waarmee hij zelfs Opatuur jaloers had gekregen, speelde een loeiend harde set op een piano, die ze voor de gelegenheid beter naar de andere kant van pianoforte hadden afgekort, met een duidelijk penchant voor ff (fortissimo of heel luid). Saft moest men over zich heen laten spoelen, in dikke golven die tegen de oren aan beuken en waarbij men met de deining meegaat ofwel reddeloos verloren is.

Lees er alles over bij Gentblogt in het artikel met de verrassende titel De Beren Gieren, Jamie Saft Zingt, De Tram Rijdt Niet. Dat ze maar gauw het openbaar vervoer opnieuw volgens dagnet laten rijden, op zijn minst tot een half uur na het einde van de concerten.