Top 15 Pacific Northwest highlights

Sinds ik Flipboard op mijn iPad heb, ben ik voorwaar weer mee met Twitter en Facebook. Een fantastische interface, en een aangename manier om door die social media kanalen te bladeren. Als added bonus kan ik extra kanalen toevoegen, zoals Lonely Planet. (Het enige wat ik mis is een “add to instapaper” knop.) Een paar dagen geleden vond ik er de top 15 Pacific Northwest highlights. De Pacific Northwest, daar zit o.a. Seattle bij. Tijd voor nog een lijstje dus.

Road Trip, USA 2010

 • San Juan Islands, Washington
  Zowel Tessa als Henri hadden heel graag de eilanden bezocht… bij voorkeur met watervliegtuig, maar ik zag dat budgetgewijs niet meteen zitten. Ik zal straks extra onder mijn voeten krijgen, vermoed ik.
 • Mt Rainier, Washington
  Daar zijn we twee jaar geleden heen getrokken, en we zijn er dit jaar bijna teruggekeerd. Helaas lag er tijdens de periode dat we er waren nog te veel sneeuw, dus hebben we de tocht afgeblazen. Twee jaar geleden lag er ook sneeuw; het was toen de eerste warme dag van ons verblijf, en we konden er in short of korte broek een sneeuwtocht maken. Ik heb toen een mooie foto gemaakt, één van de weinige die ik heb laten vergroten.
 • Seattle, Washington
  Du-uh. Twee keer voor langere tijd verbleven; de tweede keer zaten we in een iets minder aangename buurt (de “hipster ik heb veel geld en een woning van een paar miljoen en gij niet” buurt). Seattle is evenwel een absolute aanrader voor wat betreft vriendelijkheid en (Amerikaanse) koffie. De auto’s stoppen er spontaan voor de voetgangers –zelfs als er geen oversteekplaats is.
 • Vancouver, British Columbia
  Hebben we een blitzbezoek gebracht, dit jaar (we hebben er koffie gedronken, en zijn naar het aquarium gaan kijken). Vancouver is groot, maar ziet eruit als een dorp. Het lijkt een heel fascinerende stad, en ik zou er graag nog eens terug gaan.
 • Portland, Oregon
  We zijn langs Portland gereden, maar zijn toen naar Silverton afgeweken, om er een Frank Lloyd Wright huis te gaan bekijken.
 • Crater Lake, Oregon
  Crater Lake lag nog ondergesneeuwd. We konden/mochten met de wagen net nog tot boven rijden om het meer te bekijken, maar een tochtje errond, zat er –zonder sneeuwschoenen– niet in. Jammer, het zag er heel erg mooi uit –iets om eventueel in de zomer eens terug naar toe te gaan.
 • Victoria & Vancouver Island, British Columbia
  Stond (alweer) hoog op het lijstje van Tessa’s places to go (als we dan toch in de buurt zijn), maar we hadden geen tijd.
 • Oregon Coast, Oregon
  We hebben een stukje kust gezien, toen we de prachtige Redwoods bezochten. We hebben er eigenlijk veel te weinig van gezien, en het was eerst de bedoeling geweest om langs de kust te blijven rijden naar Olympic National Park, maar toen beslisten we om naar Crater Lake te gaan. Hey, that’s the fun of road tripping.
 • Mt St Helens, Washington
  Ja, en nee. Het lag net iets te ver uit de weg en zag er net iets te weinigbelovend uit om er de omweg voor te maken. De volgende keer.
 • Olympic National Park, Washington
  Het was er nog te koud, te veel wegen waren nog gesloten, zowel dit jaar als toen we er twee jaar geleden waren. Dat, of de inwoners van Seattle hielden het liever voor zich.
 • Mt Hood, Oregon
  Zelfs niet overwogen.
 • John Day Fossil Beds, Oregon
  Dat hadden we heel even overwogen, maar het was een te grote omweg.
 • Columbia River Gorge, Oregon
  Daar zijn we waarschijnlijk over gereden toen we van Oregon naar Washington reden.
 • Yakima Valley, Washington
  Twee jaar geleden ben ik met Henri en de schoonouders naar Snoqualmie Falls getrokken. Heel erg mooi gebied.
 • Ashland, Oregon
  Nog nooit van gehoord.

We zijn er nu al twee keer heen gereisd, en hebben nog niet de helft van het schone weer gezien, volgens deze lijst. De focus ligt ook erg op Oregon, dat er ons –na een tocht door Californië– maar saai en doods uit zag. Maar damn, ik zou zó terug op road trip kunnen vertrekken.