Dag 10: Albany – Silverton – Seattle

We zitten in Seattle! Voor één dag toch. Tessa moet voor het werk immers eerst nog richting Canada, maar kijk: hedenavond hebben wij toch al wat kunnen genieten van onze thuisbasis. Seatlle was in elk geval al een beetje thuiskomen. Hier is de Public Library, en hier is Pike Place Market, en de Barnes & Noble, en daar is de cinema waar ik Iron Man gezien heb, en waar Henri –dat staat nu al vast– binnenkort samen met mij naar Iron Man 2 gaat kijken. We zijn er bijna.

Road Trip, USA 2010

Vanochtend reden we langs Silverton, ten zuidwesten van Portland, niet zo lang voor we Oregon zouden verlaten. In Silverton staat evenwel een huis van Frank Lloyd Wright, The Gordon House. En gezien Tessa en grote fan van de architect is, en Taliesin en Fallingwater gelijk iets te ver buiten onze route lagen, was de korte omweg gauw genomen.

Road Trip, USA 2010

Het huis in Silverton is toegankelijk voor het publiek, maar de geleide bezoeken startten pas om 12 uur, en een paar uur tijd om te wachten tot de middag hadden we nu ook weer niet. We mochten echter wel rond het huis lopen, dat minder groot was dan verwacht. (En jawel, de muren zijn echt zo wat rozig.) Het Gordon House stond oorspronkelijk 24 mijl verder, maar toen het stuk grond waarop het stond werd verkocht na de dood van de Gordons, en de nieuwe eigenaars geen interesse hadden in het huis, greep de Wright Foundation in, en werd het huis integraal verplaatst.

Road Trip, USA 2010

Nadien ging het richting Seattle, al hadden we eigenlijk graag eerst nog Mount St. Helens bezocht. Die omweg was ons iets te lang; we zouden het nooit voor het donker hebben gehaald, en het gebied was overigens grotendeels ontoegankelijk wegens de sneeuw. Niettemin, op de foto hierboven ziet u St. Helens, vanop een 50 mijl afstand. (Die witte top, in het midden van de foto.)

Road Trip, USA 2010

Op weg naar Seattle kwamen we overigens nog een huis tegen… rijdend op de autosnelweg. Blijkbaar gebeurt dat wel meer. Seattle maakte haar reputatie waar, want toen we de stadsgrenzen overschreden, begon het te regenen. Maar goed; nog even naar Canada dus, en dan zijn we opnieuw waar we een klein beetje thuis zijn.

Een gedachte over “Dag 10: Albany – Silverton – Seattle”

  1. Hey, is dat Henri niet – achter het raam in het “autorijhuis”?
    Btw: stralende zon hier, thuis. Mwuhaha…

Reacties zijn gesloten.