Dag 8: Arcata – Redwood NP – Grants Pass

De dopeheads in Arcata hadden zich rustig gehouden (dat, of mijn slaappil heeft goed gewerkt). We zijn op ons gemak vertrokken, op zoek naar ontbijt, tot het ons –een paar mijl op de autosnelweg– plots te binnen viel: we zitten aan zee!

Road Trip, USA 2010

We hebben onmiddelijk de autostrade verlaten, on toch maar zo gauw mogelijk een stukje zee te bekijken. Verdomd, dat zag er prachtig uit. En goed, het was véél te koud om er zelfs maar aan te denken om pootje te baden, maar welk een schoonheid, welk een kracht, welk een woestenij.

Een paar tientallen mijlen verder kwamen we tercht in het Palm Cafe in Orick, voor een fantastisch Amerikaans ontbijt: French Toast en pancakes en eggs with hash browns en sloten koffie. Laat de refills maar komen!

Van daar reden we via de 101 recht Redwood National & State Parks binnen, één van de mooiste parken waar we deze reis al hebben rondgewandeld. Ergens in juni zal ik toch eens een top tien moeten samenstellen.

Road Trip, USA 2010 Road Trip, USA 2010

De sequoia’s van het gelijknamige park waren dan wel verschrikkelijk groot, deze redwoods moesten er nauwelijks voor onderdoen. En er waren er precies meer van. Overmoedig als we zijn, vatten we meteen een trail van 6,5 mijl aan, die ons toch meer dan twee uur (als het er geen drie waren) zoet heeft gehouden. Maar welk een wisselende begroeiing, wat een heerlijke groentinten, en zo’n gigantisch bos reuzenbomen. Niet alleen Henri, maar ook wijzelf leken er kleine miertjes tegenover. Bij wijlen leek het alsof we in een prehistorisch park rondliepen.

Road Trip, USA 2010

In Requa, tussen het National en het State Park in, gingen we nog even walvissen spotten, halverwege hun migratie tussen Mexico en de Noordpoolwateren. Het was niet altijd evident om ze te zien, maar ik heb er twee keer één heel groot en duidelijk uit de zee zien uitsteken, en daarna nog verscheidene keren stukken rug.

Road Trip, USA 2010

Tot slot ging het richting Grants Pass langs Hwy 199, waar we in de Smith River een aantal kerels zagen raften op verschrikkelijk mooi, azuurblauw water. Vandaag hebben we dus California verlaten, en zijn we Oregon binnengereden. Veel National Parks hebben ze hier niet, maar naar het schijnt wel een hele mooie kust.

Redwood National & State Parks

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Road Trip, USA 2010

Smith River

Road Trip, USA 2010