Jazz & Sounds Festival, eerste editie

There’s a new kid on the block! Jazz & Sounds is een nieuw Gents festival voor creatieve muziek. Treffend, voor een stad die in juni 2009 door de UNESCO werd uitgeroepen tot Creative City of Music (er zijn er maar drie andere in de wereld met die titel).

Jazz & Sounds Festival, eerste editie

Vanmiddag werd het festival voorgesteld aan de pers, in de Miryzaal van het Conservatorium. Een aantal zaken waren heel opvallend:

(1) het betreft een samenwerking tussen vijf grote Gentse organisaties (Gent Jazz, Vooruit, De Bijloke, het Conservatorium, en het KASK), en zulk een samenwerking lijkt mij geen evidentie;

(2) het programma ziet er ronduit schitterend uit: van Reich tot Enescu; muzikanten zoals Peter Brötzmann, Joëlle Léandre, Ellery Eskelin; maar ook Ben Sluijs met Jules Deelder en Remco Campert, FES met John Watts van Fisher Z, Miroslav Vitous van Weather Report;

(3) het festival bevat een goede mix van zowel gevestigde waarden als ontdekkingen;

(4) het is meer dan concerten: er zijn video’s en installaties, en er worden documentaires getoond (over Charlie Haden, over Herman Leonard)

Dit is over het algemeen geen hapklare muziek, dat klopt. Maar dit wordt een festival om rekening mee te houden. Nu reeds is de samenwerking tussen de Gentse organisaties groot (er wordt ook samengewerkt met Logos, IPEM en El Negocito), voor volgend jaar wordt er gestreefd naar een nog exclusiever programma en samenwerkingen met buitenlandse partners en festivals.

Absolute aanrader!

Jazz & Sounds Festival, van 22 tot en met 28 maart 2010. Een vierdagenpas kost € 60 (vvk), een tweedagenpas (twee dagen Vooruit of Bijloke) € 35 (vvk) en een dagticket € 20 (vvk). Houders van een vierdagenpas mogen gratis binnen bij de concerten in het conservatorium; anderen betalen € 10. Wie bestelt via Vooruit of via De Bijloke betaalt geen reserveringskosten!

(Zie ook Gentblogt: Jazz & Sounds Festival, eerste editie.)

4 gedachtes over “Jazz & Sounds Festival, eerste editie”

  1. inderdaad een eclectische en veelbelovende affiche, die voor de meesten zeker voor verrassingen zou kunnen zorgen. Ik maak alleszins al een paar avonden vrij in m’n agenda

  2. [folluw-up] Allez, 4-dagenpas besteld. En als ’t niet goed is, betaalt volume12 NV het bedrag integraal terug :-p ? Ik zie ook dat er de 24ste niets geprogrammeerd staat. Zie ik jou die avond dan in de Handelsbeurs?

  3. Ge gaat het zeker goed vinden.
    RE Handelsbeurs: ik weet het nog niet, het begint redelijk te korten voor ons vertrek dan, en mijn balboekske zit al redelijk vol tussen hier en dan… ik zal het nog eens bekijken.

Reacties zijn gesloten.