boeken 201001

Begin uw jaar goed, en lees Invisible van Paul Auster. Hieronder een fragment, één van de vele sleutelmomenten in het boek.

I’m not ready for anything new now.
I understand.
Good. That makes things a lot simpler.
Not simpler –more complicated. But that won’t change anything in the end.
Oh?
Once you get to know me better, you’ll see that I have one very special quality, something that sets me apart from everyone else.
And what quality is that?
Patience, Adam. I’m the most patient person in the world.

Veel leesplezier!

 1. Invisible / Paul Auster / 2009 / ***(*)
  Hij blijft erin slagen, Auster, om van die schitterende boeken te schrijven. Een boek over het schrijven van een boek, waarin de auteur uitlegt hoe het boek tot stand komt. Een gans leven, zit er in dit boek. Misschien wel een van zijn meest experimentele schrijfsels.
 2. Dit is van mij / Saskia De Coster / 2009 / *
  Met de beste wil van de wereld kon ik mij nu al niet meer herinneren waar dit boek over ging. Dit boek is pure De Coster, waarin fictie en realiteit naadloos in elkaar over gaan, en een betekenisloos verhaal vormen. Hier moet een publiek voor bestaan, maar ik behoor er niet toe. De Coster is –zover ik haar zie en hoor in allerlei programma’s– eigenlijk een interessante juffrouw, maar haar boeken zijn mij te ijl. Bon, het is van haar, en ze mag het hebben.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)

6 gedachtes over “boeken 201001”

 1. Zal voor binnen twee weken zijn, de Kindle zit weer ingepakt in de doos. Wou toch al een boek klaarzitten hebben, voor wanneer ik hem écht krijg. 😉 Bedankt voor de tip!

 2. Terecht hoge score voor die laatste Auster. Het vindt een heel mooi evenwicht tussen experiment en ouderwetse verhaalvertellerij, en is wat dat betreft een stuk overtuigender dan de 2 vorige (al blijven The New York Trilogy en Leviathan de top).
  Maar één boek van De Coster gelezen en een vergelijkbare reactie

 3. Net Invisible uitgelezen. Wauw. Na een tijdje geleden kort op elkaar The New York Trilogy en Man In the Dark gelezen te hebben, vind ik dit iets verfrissend hebben. En toch blijft het helemaal Auster, helemaal mijn ding dus.

  Een boek om te herlezen. 🙂

Reacties zijn gesloten.