boeken 200912

In 2009 heb ik exact evenveel boeken gelezen als het jaar ervoor. Spijtig dat we 2009 met Terrin hebben afgesloten, maar ik ben er zeker van dat ik genoeg stof vind om een best of samen te stellen. Tiens, tijd dat ik nog eens een James Bond lees.

 1. The Strain / Guillermo Del Toro, Chuck Hogan / 2009 / **(*)
  Van de mens van El Laberinto del Fauno (schitterende film) komt dit eerste deel in een driedelige cyclus. Een vampierenboek, maar dan anders, en al zeker geheel anders dan zoetsappige tienervampieren van Stephenie Meyers. Mooi (half) wetenschappelijk aanvaardbaar gemaakt, spannend, en structureel goed opgebouwd. Ik kijk uit naar de rest.
 2. Child 44 / Tom Rob Smith / 2008 / ***
  Dit boek werd reeds overladen met prijzen, en echt wel verdiend. De plot zelf is niet geheel fantastisch (en dan bedoel ik de uiteindelijke afloop, die iets minder optimistisch had gekund), maar alles wat ertoe leidt is zeer degelijk en vlot geschreven en in elkaar gestoken. De eerst 100-150 bladzijden zijn een noodzakelijke en fantastisch om lezen inleiding, het eigenlijke ’thriller’-gedeelte (al heb ik het nooit echt zo ervaren) begint pas daarna. Het tweede deel is ook reeds uit, ik wacht nog even op de (juiste) paperback versie. Dit boek werd mij aangeraden door Teun, een tijdje geleden, en als ze zo nog tips heeft, mag ze die gerust vermelden.
 3. De bewaker / Peter Terrin / 2009 / 0
  Dit boek zal u zelfs niet helpen om in slaap te vallen. Wat jammer van de bomen die hiervoor zijn gesneuveld.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)

3 gedachtes over “boeken 200912”

 1. ah oef! blij om horen dat ge child 44 ook de moeite vond. mooi beschreven trouwens, ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. en voorlopig geen tips van hieruit: zit veel in de boeken maar niet van de ontspannende soort 😉

 2. Superbenieuwd naar dat boek van Del Toro, vond Pans Labyrinth ontzettend mooi en lees tegenwoordig vrij veel vampierenboeken (de True Blood reeks, zéér lichtvoetig, maar ook wel zeer fijn), dus dit moet ik lezen denk ik dan.

 3. Leuk om te lezen van ‘Kind 44’, het was één van de vele boeken bij de kerstcadeau’s. Ik heb het op de zogenaamde miniversie gekregen : op een soort bijbelpapier geschreven en zo groot als een PDA. Past overal in !

Reacties zijn gesloten.