en hiermee leg ik meteen mijn ziel bloot. niet dat er veel te bekijken valt. op het programma staan: de culinaire beslommeringen/experimenten/verzuchtingen. de literaire aspiraties -actief of passief. de mediatheek. het verkeer.
operatie mediatheek: een vreselijke noemer, want hieronder valt bijvoorbeeld al een deel van de culinaire festiviteiten (de kookboeken) en van de literaire aspiraties (de boekenverzameling). maar goed, iemand zal ooit wel gezegd hebben dat alle goede projecten een practische nood lenigen? een analyse dringt zich op.
probleem: thuis is er een hele verzameling media, gaande van strips, boeken, cds, tijdschriften, etc. we spreken toch gauw over een pak geld , en niks daarvan is verzekerd natuurlijk. al is het weinig waarschijnlijk dat er een gegadigden zijn om met een lot van 1.000 cds onder hun arm mijn huis zoeken te verlaten.
maar ik zou toch graag ook zelf (terug) een overzicht hebben. ik schrijf ’terug’, want begin jaren 90 had ik een access database gemaakt om alle boeken en cds die ik gekocht had, en alle films die ik gezien had, op te slaan. bedenkt wel, dit is de tijd van voor CDDB, de tijd voor commercieel internet, de tijd waarin BBSen bloeiden en het nog een namiddag duurde om een prentje van een schaars geklede juffrouw naar je computer te downloaden. maar ik dwaal af.
de access database. er zullen toen toch zo’n 300 – 400 records in gezeten hebben, toen ik, bij een upgrade de harddisk van mijn computer, het bestand gewist heb. backups? welke backups? toch niet op een floppy zeker?
(het zou nog een paar dergelijke debacles vergen alvorens ik een extra, externe harde schijf zou kopen die nu enkel als backup wordt gebruikt. )
maar goed. blijkbaar is er ook niet echt ready-made software voor handen dat me bij mijn probleem kan helpen, dus begin ik er maar zelf aan.
(to be continued)