deception

Er is weer wat leven in de brouwerij.

Neem nu RSS 2.0 (zie bvb burningbird). Of beter (want het beweegt een grotere massa): Movable Type.

Het is al een paar keer gezegd: het gaat niet over het geld. Waar het om gaat, is dat er een gratis tool was, waarvan steeds werd gezegd dat het gratis zou blijven, waar men nu plots voor dient te betalen. Deception. Bedriegerij in ’t schoon Vlaamsch.

Er gingen twee versies zijn van MT: een Pro versie –waarvan iedereen verwachtte dat er geld voor op tafel zou moeten gelegd worden– en een meer populistische versie, voortbouwend op de 2.6x versie, die gratis zou blijven. De mensen van Sixapart zijn op hun woord teruggekomen, en dat is de reden voor de uproar in de weblogging community.

Interessant om door te nemen in dit verband, is de tekst van (alweer) Burningbird, maar meer nog, de reactie van Mark Pilgrim:

It’s not about who has a right to make a living (everyone does); it’s not about how nice Ben and Mena are (I’ve met them, they are very nice); and it’s certainly not about eating. I’ve taken the $535 that Movable Type would have cost me, and I’ve donated it to the WordPress developers.
It’s not about money; it’s about freedom.

(Voor de mensen die overwegen hun eigen systeem te onwikkelen: The ultimate Weblogging system, outlined.)