MT 3.0 is out

Movable Type 3.0 is uit. De Developer Edition toch. Gisteren gespot, vlak voor ik naar huis ging (maar door onderstaande redenen geen zin meer om erover te berichten). Geen goed plan, inderdaad.

Tsja. MT 3.0 is eigenlijk gewoon een betalende versie van MT 2.x Weinig of geen noemenswaardige verbeteringen, enkel het gedoemde Typekey.

Meer dan een jaar laat Sixapart ons wachten op een nieuwe release, en dan krijgen we dit. Hebberig, inhalig, verkeerd ingeschat.

Geld vragen voor een product is niet het probleem. Veel geld vragen voor een product bij bedrijven is ook niet onmiddellijk een probleem (wel redelijk blijven). Veel geld vragen bij particulieren is een foute beslissing. En met die ene foute beslissing is het grootste deel van de MT customer base verdwenen. Overnight.

(Ben ik niet bereid te betalen voor MT? Natuurlijk wel. Maar geen 100+ USD.)

Betalen is niet de enige wijziging: MT is niet langer een Personal Publishing System, maar een Publishing Platform. Tracht Sixapart over te lopen naar de corporate accounts? Meer dan één teken wijst in die richting.

Voorlopig blijf ik mijn gratis 2.6x versie gebruiken. Want om de gratis versie 3.0 te downloaden (die al niet aan mijn eisen verdoet –max 3 logs), moet je je eerst bij Typekey registreren. Yeah, right.

MT 3.0 is definitely out. In more than one way.