Boekskes

“Gaan jullie maar al bestellen”, zei ik tegen Tessa en Henri toen we vanochtend aan de Kouter afstapten om bij OR te gaan ontbijten. (Aan de Kouter, want we dienden eerst nog geld uit de muur te halen –ben ik de enige die papieren geld en munten een enorm archaïsch gedoe vindt?) “Ik ga nog even naar de krantenwinkel, want ik wil de Groene kopen. Ik zal uwen Donald Duck ook meebrengen”, riep ik nog naar Henri, terwijl ik al aanzette en mij doof hield voor Tessa die vermoedelijk nog zaken zoals Goedele en Elle Wonen achter mij aan riep.

Bij N. en D. had ik vorige week de Scientific American zien liggen (van augustus), waarin iets over de neanderthalers stond vermeld. Niet meer beschikbaar natuurlijk, maar mijn buit was er niet minder om.

 • Scientific American, September 2009, Special Issue: Understanding Origins
 • Scientific American, October 2009, Pills to Make You Smart
 • Scientific American, Nederlandstalige editie, nummer 5 / 2009 (met daarin het vertaalde artikel over de neanderthalers)
 • The Wire, October 2009. Een fantastisch eclectisch tijdschrift over hedendaagse muziek, van jazz over klassiek en pop en indie en alternatief.
 • delicious., november 2009. Eén van de betere kooktijdschriften; al had ik mij voorgenomen het niet meer te kopen, maar er staat een feature in over stoofpotjes.
 • De Groene Amsterdammer, 9 oktober 2009

Jazzman koop ik niet meer, ik bekijk de cd reviews wel in de bibliotheek. Maar nu eerst nog The New Yorker uitlezen.

Leest u nog veel tijdschriften?

5 gedachtes over “Boekskes”

 1. ik koop enkel af en toe the wire en mojo, twee van de weinige magazines die meer tekst over muziek dan reclame bevatten. een abonnement op humo, maar eigenlijk geen idee waarom, het wordt meestal na cursief doorbladeren terzijde gegooid

 2. wij hebben die (SA) hier liggen, (tenzij hij ergens met het papier is gegooid), ik kan je wel een kopietje van het artikel bezorgen.

 3. Abonnement op National Geographic en soms den Humo.
  OR is inderdaad heel fijn. Alleen spijtig dat het teveel succes heeft. Deze namiddag was er geen enkel plaatsje meer vrij 🙁

 4. de Knacks en de Slagwerkkrant. Nog een paar muziektijdschriften komen hier gratis aangespoeld en verdwijnen ongelezen. Ik koop al eens een wijn- of fotografietijdschrift.

Reacties zijn gesloten.