de usb kabel zit erbij

“De USB kabel zit er gewoon bij?!” vraagt de presentator verbaasd aan zijn vrouwelijke collega.

Ziek zijn heeft zo zijn voordelen. Terwijl ik de tweede voor de derde disc van season six in de DVD verwissel, komt de TV even op kanaal twee terecht.

“En kijk ze neemt nu gewoon een bewegend beeld van mij.”

-Ja, en heb je dat gezien, het duurt maar een paar seconden voor alles op de computer staat.

Het lijkt wel als de juffrouw het zelf amper kan geloven.

“Dit is verbluffende micro-technologie. Het is een foto-camera, een video-camera, die tot 20 seconden video kan opnemen. En het is ook een webcamera.”

-Ja, en weet je, je hoeft niet meer te betalen voor afdrukken, je kan het geld nu sparen voor de volgende vakantie van de kinderen.

“U zal altijd deze digitale zakcamera binnen handbereik hebben. En ons speciaal aanbod is inclusief de USB kabel naar de computer, onze exclusieve beeldsoftware, en onze aantrekkelijke riemhouder. Mis vanaf nu geen enkel moment meer. Een ongelooflijk aanbod voor slechts 59,95 EUR”

(Zie, ik wist het. Ik had vorig jaar nooit de G5 mogen kopen. En analoog kan ik maar al beter helemaal vergeten.)

Juist. De “exclusieve beeldsoftware” is arcsoft, en de revolutionaire digitale zakcamera is de Thane Breeze Cam, die beelden maakt in een ongelooflijk superresolutie van maximaal 352 x 288 pixels (“Hi” resolution) in BMP. Of zoals ze het zelf zeggen:

You can choose from “Lo” resolution which is ideal for internet pages and allows 80 images to be stored in the camera or “Hi” resolution for 20 photo quality images.

Een GSM maakt betere beelden. En de video?

One really neat feature of the Breeze Cam™ is it’s “Continuous Shooting” mode which can take up to 80 shots in quick succession. The included software can then transfer these shots into your own digital movie!

[update: en jawel, die it’s “Continuous Shooting” mode zou eigenlijk its “Continuous Shooting” mode moeten zijn]

*zucht*

Euh sorry daarvoor. Ik verveel mij gewoon.