Beervelde

“Ach, laat ons eens langs Destelbergen en Lochristi rijden”, stelde ik in een vlaag van melancholie voor, toen we daarnet uit Zele terug naar huis reden. In beider gemeentes heb ik telkens tien jaar van mijn jeugd doorgebracht. Dus verlieten wij de autostrade aan de uitrit ‘Beervelde’. (“Herberekenen”, stiet juffrouw gps met een zucht uit.)

Aardbeien uit Beervelde

Elke dag om 18u, nog tot ergens eind juni, begin juli is het aardbeienmarkt in Beervelde. De markt begin een ietsje vroeger, maar de aardbeien mogen de markt pas verlaten vanaf 18u. Er staat speciaal een lokale bellenman, die een oogje in het zeil houdt –zo mochten wij ondervinden, toen we nietsvermoedend om 17u55 naar onze wagen wilden terugwandelen. Een zeer vriendelijke meneer overigens.

Aardbeien uit Beervelde

Wij betaalden 20 euro voor een ganse krat, met acht bakjes (van een halve kilo?) –dinsdag betaalde ik nog 3,99 euro voor een bakje van 500g bij mijn lokale fruitboer. En deze zijn wel dubbel zo groot.

Benieuwd hoe lang die krat gaat meegaan. Waar liggen mijn kookboeken hier ergens…

3 gedachtes over “Beervelde”

  1. aha, roots dichtbij de mijne… “de rooien hoek” … zegt je dat iets? (kruising beervelde, destelbergen, laarne)

  2. Nope; ik zat aan de andere kant, meer op de scheiding ts Destelbergen en Lochristi, aan de vijvers en het militair domein, en de Groenstraat, waar –hilarisch genoeg– al die groentjes woonden… Al ben ik helaas ook bekend met de ‘Bende van Lobos’ als dat u iets zegt. En het Berenpaleis in Feestvelde natuurlijk!

Reacties zijn gesloten.