mini

This just in: Steve Jobs heeft net de iPod mini voorgesteld in San Francisco.

4 Gb, 5 kleurkens, maar wel 250 USD. De ‘normale’ iPod is er al vanaf 300 USD, en daar kan 15 Gb op. Hmm. Hadden ze die nu op 100 of zelfs 150 USD geplaatst, dan vlogen ze de deur uit; maar 250?!

Tenzij ze natuurlijk niet genoeg stock hebben, en de prijs net daarom zo hoog gelaten hebben? Verwacht binnen het jaar maar of een serieuze prijsdaling, (en/)of een verhoging van de HD capaciteit [en dat zijn nu net zo van die uitspraken die zich waarschijnlijk volgend jaar nog tegen mij gaan keren].

Voor de rest is er ook GarageBand (enkel beschikbaar als onderdeel van iLife ’04: gratis bij een nieuwe mac, anders 49 USD), en een update van iPhoto (zou sneller moeten zijn dan de vorige versie).

De download mogelijkheden voor al de iLife apps zijn momenteel weg (behalve voor iTunes), wat meteen het einde van de gratis iPhoto etc zou kunnen betekenen (natuurlijk blijft 49 USD nog steeds een spotprijs).

Verder ook nog de Xserve G5 (64bit technologie) en Final Cut Express 2, een aankondiging voor de MS Office 2004 (ETA midden juli) en Virtual PC 7.0 (eerste helft 2004), maar nog geen Safari 1.2 (binnenkort).

Kortom, the usual stuff.