leute

Ewel, ik heb nog ne keer fun (work related), en dat was al een tijdje geleden (BTW nope, het zijn geen scheldwoorden). Normaal gezien is het go with the flow, maar dank zij mijn mediathèque heb ik weer goesting in scripting en organisatie gekregen.

Niet dat die mediathèque rechtstreeks met het werk te maken heeft, maar je skills bijwerken kan nooit geen kwaad. Vooral niet als je verondersteld wordt ook updaters te schrijven voor een (paar) website(s). What if you get run over by a bus, Bruno? Nobody in the office has the necessary skill set to update the site.

Hmm. Doubt that. Maar goed, waarom niet.

De mediathèque werd gisterenavond met een 100-tal items aangevuld, dus er staat al wat meer informatie om eens te structureren. De basislijst krijgt een extra regel bij een voorletterwissel, een letterlijst krijgt een beperkt overzicht van de ingegeven werken, en een persoonslijst krijgt dan een detailoverzicht.

Maar hoe zit het dan verder met de ingave van de werken. Klassieke CDs zitten er dan in op componist en op uitvoerder, maar die uitvoerder, is dat dan het orkest, de dirigent, de soloïst? En hoe zit dat met jazz? Er is bvb Pat Metheny (file under M), maar die speelt ook in de Pat Metheny Group (file under P). Zet ik dat album dan bij beide? En vermeld ik de volledige bezetting?

Dan data. Sommige albums staan gelist onder de datum van de originele uitgave, zoals Wes Montgomery’s California Dreaming (1966), maar zijn Fingerpickin’ staat dan weer onder de datum van uitgave van de CD (1996).

Allez, het wordt hoe langer hoe leuker.