boeken 200901

Weinig sterren, maar nietteming graag gelezen boeken.

Relic ligt al van de vorige eeuw op mijn stapeltje ’te lezen’, en ik heb de film al minstens twee-drie keer gezien. Waarom ik het niet eerder gelezen heb, ik weet het niet, maar het boek biedt in elk geval meerwaarde aan t.o.v. de film. Ik heb meteen ook het vervolg besteld, en de lectuur daarvan zal zo lang niet op zich laten wachten.

In Skin Privilege, knoopt Karin Slaughter heel wat losse eindjes aan elkaar, en ze stopt deze keer met een enorme cliffhanger. Benieuwd naar het vervolg dus, al komt er eerst nog eentje van haar andere reeks, met Will Trent in de hoofdrol (Fractured).

De apenplanet is helemaal jeugdsentiment. Het originele verhaal van Pierre Boulle, La planète des singes, lijkt echter totaal verschillend van de films en tv serie in mijn herinneringen. Er zitten serieuze gaten in de theorie van Boulle, al blijft het gegeven interessant. Boeiend boek, maar dan vooral als tijdsdocument –hoewel het niet gedateerd is.

Het titelverhaal uit The Curious Case of Benjamin Button: and Six Other Stories van F. Scott Fitzgerald telt amper 27 bladzijden. Net zoals bij Boulle zitten er onwaarschijnlijkheden in, die te danken zijn aan onze grotere algemeen wetenschappelijke kennis. Het blijft een zeer boeiende synopsis, en ik ben benieuwd hoe dat in de film is verwerkt. Ook de andere verhalen zijn zeer de moeite (meer dan het eerste zelfs), mede door de schitterende schrijfstijl en de humor.

In The Witches of Eastwick kon ik mij gewoon niet vinden. Misschien heb ik de film te vaak gezien, misschien kon ik mij toch gewoon niet in de stijl vinden, maar ik heb een paar maanden gedaan over een boek dat ik normaliter in minder dan geen tijd had moeten lezen. Spijtig. (Voor mij dan.)

  1. Relic / Douglas Preston & Lincoln Child / 1995 / **
  2. Skin Privilege / Karin Slaughter / 2008 / **
  3. La planète des singes / Pierre Boulle / 1963 / **
  4. The Curious Case of Benjamin Button: and Six Other Stories / F. Scott Fitzgerald / 2008 / **(*)
  5. The Witches of Eastwick / John Updike / 1984 / *(*)

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)