strips 200808

Weinig te melden, deze maand.

Van Dead @ 17 had ik deel 1 al gelezen, maar de rest was niet beschikbaar. Tot ze plots met dit compendium op de proppen kwamen. Wijs om lezen, de scenarist steekt een beetje de draak met het genre, maar is toch wat te weinig origineel.

Battle Royale gaat verder zoals het bezig is, en meer moet dat niet zijn. Het is gelijk een deftige serie op tv: men weet min of meer wat er gaat gebeuren, maar toch blijft men kijken.

Beide Batmans tonen aan hoe goed het Loeb/Sale-team wel is. Veel zaken uit andere boeken komen samen of worden duidelijk in Dark Victory, inclusief een verhaallijn uit Catwoman. Met de maffia als rode draad.

Spider-Woman is –geheel binnen de verwachting– een vrouwelijke Spider-Man (wat een deductievermogen), maar gezien de Luna brothers eraan te pas komen, met een kleine twist. Ik had nog nooit van Spider-Woman gehoord, maar het is interessante materie. Al heb ik het meer gelezen omdat ik fan ben van de Luna’s dan dat ik er mij verder in wil verdiepen.

De echte kwaliteit kwam evenwel opnieuw van Buddha, dat blijft gewoon een fantastisch goede vertelling. Ik ga meteen nummer 4 lezen zie.

  1. Buddha Volume 2: The Four Encounters / Osamu Tezuka / 2005 / ***
  2. Buddha Volume 3: Devadatta / Osamu Tezuka / 2005 / ***
  3. Dead At 17 Compendium / Josh Howard / 2008 / **
  4. Battle Royale Vol. 7 / Koushun Takami, Masayuki Taguchi / 2004 / **
  5. Battle Royale Vol. 8 / Koushun Takami, Masayuki Taguchi / 2004 / **
  6. Batman: Haunted Knight / Jeph Loeb, Tim Sale / 1996 / **(*)
  7. Batman: Dark Victory / Jeph Loeb, Tim Sale / 2002 / ***
  8. Spider-Woman: Origin / Brian Michael Bendis, Brian Reed, Luna Brothers / 2006 / **(*)

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)