strips 200804

Strips (zowel comics als graphic novels) hebben ze hier bij de vleet natuurlijk, in Seattle. Ik heb mijn uitspattingen controleerbaar gehouden bij Zanadu (lees: ik ben er twee keer langs geweest, en durf mij nu niet meer in die buurt te begeven), maar ik moet dringend toch eens bij Fantagraphics geraken. Dat ligt nog meer uit de weg –ik moet er zelfs een bus voor nemen– maar ik ben eigenlijk wel redelijk erg bang om tot daar te gaan (voor mijn portefeuille dan toch).

Die Battle Royales heb ik nog gauw voor ons vertrek thuis uitgelezen, maar ale Bat-boeken zijn hier gekocht. Het Batgirlboek is –net zoals de War Drums– maar een verhaal dat een beetje aan de eenvoudige kat is. Weinig diepgang, zwart/witte stereotypering, dun verhaaltje; Andersen Gabrych wordt niet meteen mijn favoriete scenarist.

Helemaal anders is het gesteld met de Hushboeken door Jeph Loeb. Daar is over nagedacht, er steekt structuur in, er wordt een zekere dimensie in de typering van de personages gelegd, kortom, interessante en spannende lectuur.

Maar we gaan toch eens op zoek moeten naar de graphic novels, en daar hebben ze niet meteen een grote keuze van, bij Zanadu. Op naar Fantagraphics?

  1. Battle Royale, book 5 / Koushun Takami, Masayuki Taguchi / 2004 / **
  2. Battle Royale, book 6 / Koushun Takami, Masayuki Taguchi / 2004 / **
  3. Batman: Hush, Vol. 1 / Jeph Loeb, Jim Lee, Scott Williams / 2004 / ***
  4. Batman: Hush, Vol. 2 / Jeph Loeb, Jim Lee, Scott Williams / 2004 / ***
  5. Batman: War Drums / Andersen Gebrych, Bill Willingham / 2004 / *(*)
  6. Batgirl: Destruction’s Daughter / Andersen Gebrych / 2004 / *(*)

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)