mukka

Sinds mijn laatste migraine-aanval heb ik bijna geen koffie meer gedronken. Ik had ook geen koffie meer in huis, en aldus heb ik twee mensen moeten ontgoochelen die daar zin in hadden toen ze op visite kwamen. En net toen ik opnieuw koffie in huis haalde, brak het oor van mijn Bialetti Moka Express af. Ik dacht er vandaag een nieuwe in huis te halen. Zonder oor is zo’n koffiepot verschrikkelijk heet –met oor ook, jawel, maar dat oor niet, snapt u?

En toen zag ik zo’n Mukka Express, met een witte bovenkant met zwarte koeienvlekjes op. “Ach, dat is een cappuccino-maker meneer. Daar doet u bovenaan melk in, en kan u een cappuccino of een latte maken.”

Gezien de madam ondertussen zeer geïnteresseerd is geraakt in latte, diende ik niet lang te twijfelen. Daarnet hebben we de cappuccino geprobeerd, en morgen hebben we latte bij het ontbijt. Miljaar. Nu moet ik mijn koffie al delen ook.

4 gedachtes over “mukka”

  1. hoewel er reeds een ‘one-cup’, ’three-cup’, en ‘2-spout’ onze kasten sieren voel ik gewoon dat deze er ook nog bij moet! klinkt als heerlijke cappuccino! waar te kopen in gent?

  2. ziet er een superleuk en best wel handig dingetje uit (en wij drinken allebei graag een cappuccino, maar ik nog liever een latte); met het eindejaar in zicht, … ben ook benieuwd waar in Gent dit te krijgen is/zal zijn (Het Bijhuis misschien?)

  3. Het onze komt uit Sao Paulo in de Koestraat.

    Toch even vermelden dat het toestel niet aan een handgemaakte cappuccino kan tippen. En laat me ook waarschuwen dat er veel afwaswerk aan is. Ttz: na gebruik spoel je het beter meteen af– koffie alleen is niet zo erg, maar als de melk de kans krijgt om op te drogen als je het een tijdje laat staan, dan is het prutswerk om alles weer werkende te krijgen (weet ik uit ervaring met andere toestellen-met-melk).

    Niet onverdeeld positief, m.a.w.

  4. Ik heb half december de mukka besteld bij sao paulo en tot op heden is hij nog steeds niet toegekomen…wachtenwachtenwachten…

    Dus voor diegenen die er eentje willen…op tijd bestellen is de boodschap!!

Reacties zijn gesloten.