afwimpelend

Sinds vrijdag staakt de Post in Gent centrum. Tijdens de onderhandelingen vanochtend werd het voorakkoord niet aanvaard, waardoor wij ook vandaag nog geen brieven of kranten ontvangen.

Sinds vrijdag heb ik dus geen (ochtend)krant meer gezien –zaterdag zat ze wel in de bus– en dat vind ik toch een beetje van het goede teveel. Twee van de 6 goede redenen om een abonnement te nemen, zijn immers: (2) U krijgt de krant elke morgen netjes in uw bus (3) en U mist geen enkele krant.

“Hallo met De Morgen?”

“Al onze operatoren zijn momenteel bezet…”

Na een kwartier elke vijftien seconden dezelfde boodschap te hebben gehoord, waarna telkens hetzelfde liedje wordt ingezet, wordt de verbinding abrupt verbroken on n’est pas dans la possibilité de vous aider. Ik bel onmiddellijk terug, en kijk, ik word onmiddellijk verder geholpen door een vermoeid klinkende mevrouw.

“Ja meneer, daar kunnen wij niet aan doe hé. Dat is een duidelijk geval van overmacht.”

“Euh, dat kan best zijn mevrouw, maar ik heb een abonnement genomen omdat u zelf vermeldt…”

“Weet u wat,” (het klinkt alsof ze me een grote gunst verleent) “ik zal uw abonnement verlengen met de duur van de staking.”

“Dankuwel mevrouw.”

Het was weer een boeiende voormiddag.

6 gedachtes over “afwimpelend”

  1. Heeft De Morgen eigenlijk reeds een keuze qua verdeler? Want met De Post is er altijd wel een probleem, De Post staakt gemiddeld 2 dagen per week ergens in het land! (Berichtgeving: De Morgen)

  2. Makkelijker dan bellen, en beter voor je uithoudingsvermogen, is een e-mailtje sturen naar abonnementen@demorgen.be, met vermelding van je adres, evt. je abonneenummer, en de reden (wel, dus niets ontvangen). Je krijgt wat later een mailtje terug dat ze het onderzoeken, of, bij deze staking, dat ze het abonnement verlengen. Natuurlijk, je hebt dan nog altijd geen krant… Vreemd bij DePost is toch dat op zaterdag de besteldienst verzekerd wordt door uitbestede bestellers, die er ook wel ‘ns eenpotje van maken, maar deze week dus niet, en niet door hun eigen personeel. Conclusie? Tja.

  3. Amai, zo makkelijk gaat dat bij mij meestal niet als ik problemen heb met één of ander product 🙂

  4. Klopt, via email reageren ze ook snel.
    Vorige week vroegen ze me (waarschijnlijk naar aanleiding van mijn vorige contacten met de klantendienst) nog een enquête in te vullen over hun dienst.

Reacties zijn gesloten.