boekhouding

Destijds, toen ik nog zelfstandig was, hield ik mijn boekhouding bij in MS Money. Ik heb het eerst een tijdje volgehouden in Excel, maar Money bleek heel eenvoudig te gebruiken, en heel overzichtelijk.

Het moet bovendien zowat het enige programma zijn dat ik echt mis op mac, want een goede financiële tool is daar niet voorhanden. Ja, er is wel Quicken, en ik heb ook iBank geprobeerd, maar het laatste is met niets compatibel, en het eerste is gewoon veel te complex en helemaal niet gebruiksvriendelijk.

Met andere woorden, ik zoek een programma om een simpele boekhouding te kunnen bijhouden op mac. Anders heb ik meteen een reden om toch maar eens Parallels Desktop for Mac te installeren. (Of om opnieuw met spreadsheets in NeoOffice te prutsen.)

5 gedachtes over “boekhouding”

  1. Parrallels is werkelijk verbluffend. Sinds kort kan je Windows programma’s gewoon in je dock plaatsen naast de gewone Mac apps.

    Dankzij Parrallels is er ook een (half) einde gekomen aan de zinloze OS-flame-wars (waar ik mezelf maar al te graag aan bezondig(de)). Een Mac draait gewoon alles. Nerd candy.

    Maar euh.. je hebt sindsdien toch al wat RAM laten bijplaatsen, he?

  2. Als je een programma zoekt dat aan alle Belgische BTW/boekhoud regels voldoet, moet je zeker kijken naar Octupus van Inaras. Het is gebaseerd op het ASP-model, dus je betaalt per maand en hebt een internetconnectie nodig als je je boeken wil bijwerken, maar is relatief goedkoop (ik dacht een 10 – 15 eur per maand voor de goedkoopste versie), werkt cross-platform (java applicatie), voldoet aan alle regeltjes en heeft een prima support-dienst.

Reageren niet meer mogelijk.