hoe uw vrije dag te vullen

Kijk, het was gewoon de bedoeling een vest te gaan passen, die ik vorige week vanuit een ander filiaal had laten overkomen. Ik had twee zaterdagen geleden een medium aangetrokken, maar niet alleen waren de mouwen veel te lang, ik diende ook nog een stevige bierbuik te kweken, wilde ik niet in mijn eigen vest verdrinken. Die bovendien niet eens mijn eigen vest was. Details.

Zaterdag waren de winkels echter gesloten, maar vandaag, met die recupdag ter vervanging van 11/11, ging ik dat allemaal op mijn gemak regelen. En passant kon ik nog eens op de Korenmarkt langsgaan, waar om 11u een foto-op (persmoment) ter gelegenheid van de eerste spadesteek voor het archeologisch onderzoek aldaar zou plaatsvinden. Schepen Lieven Decaluwe is altijd een enthousiast onderwerp.

En terwijl ik daar dan toch was, waarom niet meteen meteen gaan lunchen in de Progrès? 8 EUR voor soep en dagschotel (hesp-met-witloof-in-den-oven), ge kunt er zelf niet voor koken. En dan kan ik evengoed mijn moeder uitnodigen ook, want het was al lang geleden dat we samen nog eens konden lunchen, zo op een weekdag.

Een koffie achteraf, in de Vooruit, al krijg je daar nu niet meteen de beste koffie van de stad. Dan moet ik voorbij Katherine Bouckaert op weg naar de klerenwinkel. Dat treft, want we moeten daar dringend eens een nieuw champagneglas van Iittala halen –het vorige was een jaar of vier geleden uit mijn handen geglipt. En kijk, ze hebben er deze keer toch wel niet die Doufeu van Le Creuset in vulkaanrood zeker? -30% bovendien! Watblieft? Ge gaat dat naar huis dragen? Ach, dan heeft die krachttraining tenminste zin gehad.

En om af te ronden vind ik –terug thuisgekomen– de nieuwe Tricycle in de bus: King Size. Zaterdag in De Bijloke, gratis ende voor niets (wel reserveren)!