twee soorten

“Er zijn twee soorten restaurants”, zei ik gisterenavond tegen Tessa toen we na ons uitgebreid avondmaal in de Ankara nog iets gingen drinken in Godot op de Hooiaard. “Nee wacht, drie soorten natuurlijk,” ging ik onverstoorbaar verder terwijl ik 10 EUR neertelde voor een glas Cava en een versgeperst fruitsap –zonder nootjes of andere schnabbels erbij vanzelfsprekend.

Een kwartier eerder hadden we net iets meer dan het dubbele neergeteld (25 EUR) voor een diner voor twee, bestaande uit voorgerecht (tomatensoep en gevulde druivenbladeren), hoofdgerecht (Moussaka op Turkse wijze en Grill Mixte), en drank. En achteraf kregen we nog Turkse Koffie en thee als extraatje toe.

Maar goed, drie soorten restaurants dus.

Er zijn de betaalbare etablissementen, waar je gaat voor het eten en de uiterst gunstige prijs-kwaliteit verhouding (voorbeeld: Restaurant Du Progrésbespreking).

Er zijn de echt dure restauranten waar je gaat om twee keer van uw stoel te vallen: één keer voor de verfijndheid van het eten, en een tweede keer voor de peperdure rekening (voorbeeld: Karel de Stoutebespreking).

En ten slotte is er al de rest. En daar val je maar één keer van uw stoel: uit verbazing voor de peperdure rekening die ze durven presenteren voor de opgewarmde kost die ze onder het mom van hipheid verkopen aan een veelvoud van wat het eigenlijk maar waard is (voorbeeld: Café Théâtrevermelding).

Laat u overigens niet verschalken: het is niet de prijs die hier doorslaggevend is. Het is de kwaliteit die u in één van de eerste twee categorieën, ofwel de laatste categorie onderbrengt.

(Tot zover uw dagelijkse portie toogpraat.)

4 gedachtes over “twee soorten”

  1. idd… en hoe was de godot? ook een matuvu bikkenberg scpa mer du nord xandres hilfinger botjes met korte kniebroeken erop of miniplooirokjes en sjaaltjes valste nagels en wimpers-bedoening?
    zogenaamd trendy caf

  2. kwalificatie van tweede type resstaurants lijkt niet te stroken met verwijzing. Karel De Stoute heb je zelf besproken als een super restaurant met treffelijke prijzen (en zo heb ik het ook al van verschillende anderen gehoord)
    ??

  3. ok, get your point, is idd niet het type restaurant waar je ‘gemakkelijk’ eens binnenstapt als je zin hebt om eens lekker te eten. Dit soort zaken hou je meer voor bijzondere gelegenheden.
    Bij je opsomming kwam het eigenlijk voor mij iets negatiever over dan het wellicht bedoeld was.

Reacties zijn gesloten.