boeken 200609

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch

  1. The Geographer’s Library / Jon Fasman / 2005 / 0
    Slechts met tegenzin heb ik dit boek uitgelezen. Het is er dan ook de schuld van dat ik deze maand ‘slechts’ drie boeken heb verorberd. Niet alleen is dit boek geheel voorspelbaar, het is ook nog eens slecht geschreven. U schreef betere opstellen in het eerste midelbaar, zo durf ik te verwedden.
  2. Persuader / Lee Child / 2003 / **
    Ik hoef niets meer te schrijven over Child, denk ik. Ik lees hem gewoon graag, en het was een welkome verademing na voorafgaand brolboek. Zoals steeds.
  3. Het derde huwelijk / Tom Lanoye / 2006 / **
    Hij wordt oud, onze Tom Lanoye. Getuige daarvan zijn foto op de achterflap waarin hij gelijkt om mijn leraar godsdienst en Frans uit het vijfde middelbaar op het Sint-Barbaracollege. Een bovenste beste en belezen mens, maar niet meteen het imago dat Lanoye zich wil aanmeten, denk ik. Het derde huwelijk gelijkt op zijn best op Le temps qui reste, maar voor het grootste deel is het een zeurderig soort testament van een eenzame aftandse relnicht. Het kon mij niet bekoren. (Het boek bevat ook walgelijk slechte zinnen zoals Ik zag zijn goede humeur verdwijnen als coke in de coulissen van een modedefilé. Puh-lease.)

(boeken vorige maand)

4 gedachtes over “boeken 200609”

  1. Van wie had je Godsdienst? Ik pijnig mijn hersenen over wie er zowel Frans als Godsdienst gaf, maar ik kom er niet uit. Misschien iemand van “voor mijnen tijd” (hoewel wij toch zoveel niet schelen denk ik)?

Reacties zijn gesloten.